Home Gospodarstvo POTPORE! Odlične šanse za male poljoprivrednike

POTPORE! Odlične šanse za male poljoprivrednike

LAG Zrinska Gora- Turopolje priprema još dva milijuna kuna potpora za poljoprivrednike

PODIJELITE
Foto: Ilustracija

LAG Zrinska Gora- Turopolje poziva sve male poljoprivredne proizvođače da se prijave na natječaj za potpore razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava za koji je osigurano čak 1.9 milijuna kuna. Natječaj će objaviti uskoro na svojim web stranicama.

„Sredstva su namijenjena svim poljoprivrednicima upisanima u Upisnik poljoprivrednika, ekonomske veličine iskazane u ukupnom standardnom ekonomskom rezultatu poljoprivrednog gospodarstva od 2.000 eura do 7.999 eura. Korisnik mora imati sjedište ili prebivalište unutar LAG obuhvata i aktivno se baviti poljoprivrednom proizvodnjom. Visina javne potpore po projektu iznosi 15 tisuća eura koliko mora biti minimalna vrijednost prihvatljivih aktivnosti navedenih u poslovnom planu“, objašnjavaju iz LAG-a.

Proveden je i odabir projekata u sklopu LAG natječaja za restrukturiranje, modernizaciju i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava u sklopu kojeg je dodijeljeno dva milijuna kuna. Od zaprimljenih 14 prijava, njih 11 zadovoljilo je administrativnu kontrolu. U LAG-u pripremaju i zajednički katalog proizvođača voća i povrća. „Trenutno smo u izradi kataloga te se uskoro očekuje njegovo izdavanje“, poručili su.