Home Gospodarstvo Potpisano: Županija dobiva 48 milijuna kuna za sanaciju mostova i cesti od...

Potpisano: Županija dobiva 48 milijuna kuna za sanaciju mostova i cesti od potresa

Riječ je o sanaciji ukupno 38 mostova i propusta oštećenih u razornom potresu

PODIJELITE

Dvije godine nakon razornog potresa u Petrinji koji je ostavio brojna oštećenja i na našem području, danas je potpisan prvi ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava iz Fonda solidarnosti EU i Županijske uprave za uređenje cesta Zagrebačke županije. Riječ je o ugovoru i projektu “Vraćanje u ispravno radno stanje infrastrukture u području prijevoza oštećenih u potresu na području Zagrebačke županije kojom upravlja Županijska uprava za ceste Zagrebačke županije.”

“Nakon mjeseci uloženog truda, rada te razdoblja izazovnih i teških vremena, s ponosom vam mogu ovo objaviti. Riječ je o sanaciji ukupno 38 mostova i propusta oštećenih u razornom potresu koji se dogodio 28. prosinca 2020. godine.”, navodi Tomo Landeka, ravnatelj Županijske uprave za ceste.

Vrijednost projekta iznosi 55.114.093,63 kuna, a bespovratna sredstva su u iznosu od 48.174.611,70 kuna. Zahvalio je svima koji su ih motivirali da se bore za ulaganja u prometnu infrastrukturu Zagrebačke županija i osiguraju nesmetano prometovanje.