Home Izdvojeno POTPISANO: Premijer, ministar i predsjednik HNS-a u Velikoj Gorici potvrdili gradnju nacionalnog...

POTPISANO: Premijer, ministar i predsjednik HNS-a u Velikoj Gorici potvrdili gradnju nacionalnog nogometnog kampa

Ovo je jedan od najvećih projekata za hrvatski nogomet. Dogovor je da će se projekt realizirati u roku pet godina, a gradnja bi trebala trajati do dvije godine.

PODIJELITE

Danas se u Garden Hill-u održala svečana ceremonija na kojoj su potpredsjednik Vlade i ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine, Branko Bačić i predsjednik HNS-a Marijan Kustić i službeno potpisali početak gradnje HNS Kampa u Velikoj Gorici. Potpisanim sporazumom i službeno je da će se najveći nogometni kamp graditi upravo u našem gradu. Prema neslužbenim informacijama, kamp na raskrižju Avenije Ivana Pavla II. i obilaznice će nositi ime Ćire Blaževića.

Za gradnju će koristiti oranicu veličine 92.013 kvadrata koju je Gradsko vijeće Velike Gorice početkom svibnja prenamijenilo u zonu sporta i rekreacije. Vrijednost nekretnine je 4,22 milijuna eura. Dogovor je da će se projekt realizirati u roku pet godina, a gradnja bi trebala trajati do dvije godine.

Danas obilježavamo jedan veliki dan. Nakon što smo postali dom Hrvatske Pošte, velikih kompanija te Međunarodne zračne luke, velika je stvar potpisivanje ovog sporazuma. Grad rapidno raste, po zadnjim pokazateljima smo prvi s najmanje iseljenih, s najvećim uskrsnicama, možemo se pohvaliti da imamo i naselja s nultom stopom tolerancije.”, pohvalio se gradonačelnik Krešimir Ačkar te zahvalio na suradnji s Vladom u ovom mandatu koja je to sve omogućila.

Marijan Kustić, predsjednik HNS-a, zahvalio je svima okupljenima te se prisjetio prvog sastanka u vezi navedenog kampa za koji ističe da je želja već 20 godina. “Danas je ovo veliki iskorak, zahvaljujem vam na prilici, ovo je uistinu nešto posebno i mislim da to zaslužujemo. Proteklih nekoliko godina smo već 30-ak terena s umjetnom travom izgradili, a tome pomaže Ministarstvo i Vlada te definitivno mislimo da je to jako važno za sport. Zahvaljujem i svima koji daju podršku svemu ovome, svima onima koji su u priči od početka.”, govori te zahvaljuje Gradu, ali i Gradskim vijećnicima koji su omogućili da se zemljište može darovati za ovu namjenu.

Potpredsjednik Vlade i ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine, Branko Bačić istaknuo je važnost ovog projekta te je naveo kako je do svega ovoga došlo zajedničkim radom, trudom i suradnjom.

Prije samog potpisivanja je premijer Andrej Plenković zahvalio svim sudionicima te istaknuo kako je riječ o zemljištu vrijednosti 4,2 milijuna eura te pohvaljuje koncept kampa koji će biti namijenjen i za druge sportaše, ne samo nogomet. “Ovaj kamp bit će baza. Nama je normalno da odemo na natjecanje i donosimo medalju, zaista su nevjerojatni uspjesi hrvatskih reprezentativaca. Sve ovo će biti rađeno u partnerstvu s UEFA-om i FIFA-om koji su odlučili podržati ovaj projekt. Ta kombinacija sredstava koja će doći pokazat će sveobuhvatan pristup koji će omogućiti današnjim nogometašima i drugim generacijama da imaju odlične uvjete. Ovaj projekt će učiniti HNS vidljivim, lokacija je sjajna, ovo je pun pogodak.”, ističe premijer Plenković.

Nakon govora je uslijedilo svečano potpisivanje ugovora. Podsjećamo, kamp bi trebao imati četiri nogometna terena, od kojih će glavni imati između 2000 i 3000 sjedećih mjesta. U planu je i izgradnja atletske staze, dvorane koju bi koristile rukometna, odbojkaška i košarkaška reprezentacija, sportska ambulanta, restoran i teretana.