Home Najave POT nastavlja svoju tradiciju održavanja Žirovine u Turopoljskom lugu

POT nastavlja svoju tradiciju održavanja Žirovine u Turopoljskom lugu

Žirovina za cilj ima pokazati kakvo bogatstvo šuma nam se nalazi u blizini te potaknuti građane na boravak u njima, a već je ova subota, 11. rujna, dobra prilika za to!

PODIJELITE

Plemenita općina turopoljska nastavlja svoju tradiciju održavanja Žirovine u Turopoljskom lugu, događanja koje nas povezuje s hrastovim šumama i običajem pregleda rodnosti žira. U današnje vrijeme Žirovina za cilj ima pokazati kakvo bogatstvo šuma nam se nalazi u blizini te potaknuti građane na boravak u njima, a već je ova subota, 11. rujna, dobra prilika za to!

Plementaši su za ovogodišnje izdanje pripremili niz aktivnosti za zanimljiv dan kod lugarnice Čardak, a u svemu će im pomoći Skauti TUR-a te Avanturopolje. Program počinje od 14 sati.

Skauti će podići pokazni logor u kojemu će se zainteresirani moći upoznati s našim turopoljskim izviđačima i njihovim aktivnostima dok je Avanturopolje zaduženo za aktivan odmor u prirodi. Moći ćete se upoznati s vožnjom na quadovima (motornim četverokotačima), isprobati airsoft i paintball, kao i gađanje mete lukom i strijelom ili pak sjekirom.

Za one koji bi čuli kakvu pametnu riječ tu su i zanimljiva izlaganja. Načelnik Općine Orle Ervin Vujica upoznat će nas s projektom gradnje Selečkog mosta, predstavit ćemo novu knjigu “Povijest Plemenite općine turopoljske” autora Ivana Rožića, velikogorička šumarija održat će izlaganje na temu stanja turopoljskih šuma, a Ministarstvo poljoprivrede predstavlja natječaje Programa ruralnog razvoja RH – Potpora mladim poljoprivrednicima te Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava. S nama će biti Nikola Pejak koji će u pričaonici zainteresiranima približiti legende turopoljskih šuma.

Za okrjepu za dušu zaduženi su S tamburaši dok ona za tijelo donosi samo domaće specijalitete – turopoljskog pajceka s ražnja, kotlovinu te lovački gulaš. Sve zajedno odlična pozivnica za provesti subotnje poslijepodne u hladovini turopoljskog hrasta.

Ulaz i cijeli program je besplatan.