Home Izdvojeno Postanite najuzornija seoska žena

Postanite najuzornija seoska žena

PODIJELITE
Foto: Mirko Cenbauer/Facebook/Arhiva

Zagrebačka županija raspisala je natječaj za najuzorniju seosku ženu županije za 2017. godinu. Najuzornija seoska žena Zagrebačke županije treba imati između 25 i 65 godina, biti hrvatska državljanka, koja živi na selu, uživa ugled u svojoj sredini, ima lijepo uređeno kućanstvo i poljoprivredno gospodarstvo, proizvodi poljoprivredne proizvode i/ili rukotvorine i/ili stvara umjetnička djela. Ujedno treba biti poznati borac za razvitak i napredak društvenog, kulturnog i gospodarskog života, obitelji i zajednice te treba pomagati drugim ženama raznim savjetima i idejama, a da do sada nije sudjelovala na
natjecanju za Izbor najuzornije hrvatske seoske žene.

Najuzorniju seosku ženu, s dvije pratilje, izabrat će Stručni sud Izbora za najuzorniju ženu Zagrebačke županije, na temelju zaprimljenih prijava, životopisa i razgovora s kandidatkinjama, a sve tri bit će novčano nagrađene te će predstavljati Zagrebačku županiju na državnom Izboru za najuzorniju hrvatsku seosku ženu za 2017. godinu, koji će se održati 14. listopada u Karlovcu.

Prijave se mogu slati do 31. kolovoza, a moraju sadržavati: ime i prezime kandidatkinje, adresu stalnog boravka, kontakt podatke, datum i godinu rođenja, bračno stanje, broj djece, zanimanje, državljanstvo, kratak životopis.

– Pozivamo sve zainteresirane kandidatkinje da svoje prijave pošalju do 31. kolovoza 2017. godine na adresu: Zagrebačka županija, Upravni odjel za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo – za Izbor najuzornije seoske žene Zagrebačke županije, Ulica grada Vukovara 72/V, 10 000 Zagreb ili faxom na broj: 01/6009-474 ili e-mailom na g.matasin@zagrebacka-zupanija.hr – rekli su u Zagrebačkoj županiji.

Inače, diljem svijeta 15. listopada obilježava se kao Svjetski dan seoske žene. Od 2000. godine taj značajan datum obilježava se i u Republici Hrvatskoj, a projekt je započeo upravo u Zagrebačkoj županiji. Ovim projektom želi se skrenuti pozornost čitavom društvu koliko seoske žene zapravo doprinose i kolika je njihova uloga u održavanju i oživljavanju ruralnih područja.