Home Izdvojeno Poslušajte izvedbe lirske poezije u centru grada

Poslušajte izvedbe lirske poezije u centru grada

PODIJELITE

Gradska knjižnica Velika Gorica manifestacijom ”Čitam sto na sat!” obilježit će Mjesec hrvatske knjige. U sklopu manifestacije održat će se i štafeta u kojoj će sudjelovati učenici Srednje strukovne i Ekonomske škole Velika Gorica. Natjecatelji će nositi odabrane stihove koje će objavljivati sljedećem nositelju štafete, a na kraju će ekipa morati složiti cijelu pjesmu i pročitati je.

– Ovakav način prezentacije poezije odaslat će poruku kako je vježbanje duha čitanjem jednako važno kao i vježbanje tijela trčanjem, kako bismo postali cjeloviti kao i pjesma koja je sastavljena od dijelova – objasnila nam je Mery Marković iz Gradske knjižnice.

Tijekom čitateljskog maratona učenici će recitirati pjesme poznatih i manje poznatih autora.

U isto vrijeme, slične aktivnosti održat će se i u drugim dijelovima zemlje po školama, vrtićima, domovima umirovljenika, knjižnicama i na otvorenim prostorima. Cilj akcije je popularizirati čitanje kod građana.

Manifestacija bi se trebala održati ispred Knjižnice Galženica na Trgu Stjepana Radića s početkom u 12 sati. U slučaju lošeg vremena program će se prebaciti u prostor Knjižnice Galženica.