Home FRIK IZ KVARTA Poslušajte gorko slatku himnu našeg grada ‘Velika Gorica moja mala’

Poslušajte gorko slatku himnu našeg grada ‘Velika Gorica moja mala’

Upečatljiv i živopisan video spot sniman je posvuda po gradu, a mi donosimo premijeru

PODIJELITE

Velika Gorica je dobila svoju hip hop himnu – epsku gorko slatku pričo-pjesmu koja beskompromisno zarezuje duboko u bolno tkivo današnjeg društva i pojedinca. Iako je riječ o konkretnom gradu – mnogi stihovi se itekako odnose i na znatno širi kontekst – pa se može govoriti i o metafori države u malom. Zvukom najbliže hip hopu poetsko je to putovanje iscijeđeno iz dugogodišnjeg iskustva življenja u jednoj, kako autor teksta Zlatko Majsec kaže, toplo-toksičnoj sredini. Put vodi kroz puno mračnih, ali i svijetlih predjela. Na pjesmi se dugo i predano radilo i svi koji su u njeno stvaranje uključeni, s velikim su nestrpljenjem dočekali trenutak da ju postave pred vas.

Glazbu potpisuje Ivan Vidović – Vida (Retrodukcija), tekst Zlatko Majsec, aranžman Vida, Majsec, Igor Kotal – Pigili i Antonino Šimić. Samo trajanje pjesme koje duplo nadmašuje klasične 3 radio friendly minute, kao da je prizivalo i producentsku suradnju – Kung Fu studio (Vida&Pigili) i Greenwood studio – Antonino Šimić.

Na vokalima se Majsecu pridružuju maestralna Rea Matić i Ivan Laić – Django koji je doslovce pakleno dobro izinterpretirao povjerene mu stihove. U videu se uz Majseca, Vidu, Reu, Laića, Pigilija pojavljuju i brojni drugi goričani: Valentina Kuzmić i Vladimir Rogan (starci) i u parku “Tuđmanovac” na klupici: Robert Budiša, Krunoslav Mišić, Pero, Ivana…

Za upečatljivi i živopisni video spot sniman posvuda po VG i koji je uvjerljivo prenio atmosferu pjesme te 6 minuta vješto drži pozornost gledatelja – zaslužni su Dora Butković – DIZAJN DB i Borna Obranović – Arktik Production. Dori je ovo ujedno i spot-ovski prvijenac.

P.M.S. Post Majsecov Scriptum: Posebno hvala Anti i Heleni kaj su nažicali gazdu zgrade ključeve terase, ekipi iz garaže koja nas je pustila da u miru snimamo, te bogovima vremenskih prilika koje su te nedjelje 21.06. bile savršene za ovu pjesmu i ostale konstantno takvima od ranog jutra do mraka…