Home Gospodarstvo Poslovni turizam budućnost Velike Gorice

Poslovni turizam budućnost Velike Gorice

PODIJELITE

Predstavljen je nacrt ‘Strategije turističkog razvoja Zagrebačke županije’ kojeg je izradio Institut za turizam. Među ciljevima Strategije navodi se povećanje konkurentske sposobnosti turističkog sektora, odnosno povećanje prosječne potrošnje, zatim povećanje izletničke i stacionarne potražnje po godišnjoj stopi od pet posto te povećanje udjela posjetitelja Zagreba koji posjećuju i Zagrebačku županiju na 20 posto.

Rijeka-odra,-Cicka-Poljana-zrak

– Turizam Zagrebačke županije nije turizam noćenja, već turizam potrošnje gostiju. Kada govorimo o turizmu na ovom području ni u kojem slučaju ne smijemo gledati samo klasični smještaj i klasično ugostiteljstvo, nego širi segment svih gospodarskih subjekata koji pružaju usluge turistima. – rekao je Neven Ivandić, jedan od izrađivača Strategije.

Bosch-Lukavec-108.jpg

Njime se definiraju ciljevi i razvojna vizija turizma, prostorni koncept razvoja, komunikacijske aktivnosti i brend koncept, kao i predlaganje ideja za razvoj novih turističkih proizvoda. Nacrt Strategije prezentiran je predstavnicima gradova i općina, koji do kraja veljače trebaju dostaviti primjedbe i prijedloge na njezin sadržaj.

Bosch-Lukavec-81.jpg

Prostornom koncepcijom razvoja turizma nacrt županiju dijeli na tri cjeline. Zapadni dio županije trebao bi razvijati ‘Lifestyle’ turizam, središnji dio županije, odnosno velikogoričko područje poslovni turizam, a istočni dio županije turističke proizvode vezane uz zdrav život i rekreaciju.

‘Ne želimo da ova Strategija bude dokument za ladicu, nego dokument koji će nam pomoći u razvoju turizma. Ovo je bitan dokument koji mora imati i svoju uporabnu vrijednost’ naglasio je župan Stjepan Kožić.

Bosch-Lukavec-17.jpg

Prema izračunima struke kroz razvoj turizma nezaposlenost bi se u Zagrebačkoj županiji mogla smanjiti za sedam posto. Blizina Zagreba, tradicija i razvijen turistički, odnosno izletnički lanac vrijednosti, te bogat, raznolik i zanimljiv ruralni prostor ključni su faktori uspjeha turizma na prostoru Zagrebačke županije.