Home Vijesti Portal KronikeVG organizira „Fotomaraton Turopolja“. Svi koji volite fotografirati, odazovite se!

Portal KronikeVG organizira „Fotomaraton Turopolja“. Svi koji volite fotografirati, odazovite se!

PODIJELITE

Cjelokupno natjecanje „Fotomaraton Turopolja“ zamislili smo s idejom okupljanja brojnih fotografa s područja Velike Gorice, Siska i Zagreba kako bi zajedničkim snagama ovjekovječili fotografije povijesno-kulturne baštine Turopolja.

PRIJAVA DO 1. LISTOPADA

Fotomaraton Turopolje“ održava se  13. listopada 2013. godine (druge nedjelje u mjesecu listopadu), a svi zainteresirani fotografi koji žele biti dio ovog znamenitog događaja mogu se prijaviti najkasnije do 1.listopada 2013. na adresu kronikevg@kronikevg.com .

Dvorac_Lukavec

Natjecanje je zamišljeno na način da će sudionike nakon okupljanja na svakom dijelu Turopolja dočekati različite aktivnosti koje simboliziraju Turopolje (vojnici u staro-rimskoj odjeći kod arheološkog parka Andautonija, djevojke u krinolinama ( KUD Mičevec ) kod kurije Modić-Bedeković, Banderijalci u dvorcu Lukavcu, August Šenoa i Slavica u Čardaku u Buševcu) kako bi na što bolji način predstavili kulturno baštinu i običaje Turopolja.

 TISUĆU KUNA POBJEDNIKU, A DRUŽENJE I LOVAČKI RUČAK SVIMA

U popodnevnim satima sudionici natjecanja ići će na zajednički lovački ručak i druženje. Rok za predaju fotografija je tjedan dana, a svaki fotograf ima pravo prijaviti tri fotografije. Nakon sakupljenih fotografija, komisija s žirijem će donijeti odluku za najbolju fotografiju nastalu na području Turopolja, a glavna nagrada iznosi 1,000.00 kn. Također je važno napomenuti da će 30 najboljih radova biti izloženo u galeriji Pučkog otvorenog učilišta u Velikoj Gorici od 23.-25. listopada. Partneri u realizaciji Fotomaratona Turopolja su: MediaM video produkcija, Grad Velika Gorica, Turistička zajednica Grada Velike Gorice, Fotoklub Siscia Obscura i Fotoklub Zagreb. Cilj je promocija Turopolja i turopoljskih znamenitosti, razvoj fototurizma i promocija fotografske umjetnosti. Budite i Vi dio toga i pridružite nam se u stvaranju fotografske razglednice Turopolja, a ujedno se i lijepo zabavite. Uživajmo zajedno!

Pogledajte neke od motiva Turopolja u našoj galeriji slika 🙂

[print_gllr id=732 display=short]