Home Izdvojeno Poraz za kraj: Loš početak i očajan sudac u Imotskom

Poraz za kraj: Loš početak i očajan sudac u Imotskom

PODIJELITE
Foto: Ilustracija

Sve ključno u Imotskom, na specifičnom stadionu u Gospinom docu, dogodilo se u prvih 39 minuta. Nogometaši Gorice, smušeni i zbunjeni na otvaranju utakmice, u minus su ušli već u 13. minuti, kad je bivši igrač Hajduka Petar Šuto zabio za 1-0. U 31. minuti Imotski je poduplao svoju prednost preko Filipa Faletara, a Goricu je u utakmicu vratio Veli Zenuni šest minuta prije kraja poluvremenu. I završilo je tim rezultatom, Imotski je slavio 2-1 u posljednjem kolu jesenskog dijela prvenstva.

– Jako smo loše ušli u utakmicu, primili ta dva gola u pola sata, a nakon toga se teško bilo vraćati. Pogotovo uz ovakvo suđenje – rekao je Matija Dvorneković, koji je prilično siguran u ono što govori kad je riječ o situaciji iz 50. minute.

– Sudac nije svirao čisti penal na meni! Da je to bio penal, došli bismo na 2-2 i bila bi to potpuno drukčija utakmica. Osim toga, desetak minuta kasnije isključio je Labudovića zbog faula koji je maksimalno za žuti karton, nikako za crveni – uvjeren je Dvorneković.

Kroz snijegom i vjetrom okovanu Liku i Gorski kotar gorička se ekspedicija u petak teško probila, put je trajao više od sedam i pol sati… I kad su se konačno dokopali Imotskog, kući se vraćaju praznih ruku.

– Neću reći da je samo suđenje razlog što nismo barem izbjegli poraz, krivica je i na nama zbog tih očajnih prvih pola sata, no sudac je svakako utjecao na konačni rezultat – kazao je Dvorneković.

Polusezona je, dakle, gotova, Gorica je na sedmome mjestu drugoligaške ljestvice, s jednakim brojem bodova kao peti Rudeš i šesto Lučko. Bilo je to turbulentnih 19 kola, dogodila se tu i promjena trenera.

– Cijela polusezona je bila… Ne znam, možemo istovremeno biti i zadovoljni i nezadovoljni. Igrali smo toplo-hladno, loše krenuli, proigrali, pa zaredali tri poraza, sad uzeli samo osam bodova u zadnjih šest kola… Moglo je to biti i bolje, a vjerujem da će na proljeće i biti. Idemo se sad odmoriti, pripremiti i krenuti prema vrhu, gdje nam je i mjesto – rekao je Dvorneković i postavio cilj za ovu sezonu:

– Biti treći! Možemo to, uvjeren sam.

Taj treći, konkretno Sesvete, imaju 33 boda, osam više od Gorice. Morat će proljeće biti puno bolje…

 

2. HNL, 19. KOLO:

Hrvatski dragovoljac – Dugopolje 0-1

Imotski – GORICA 2-1 (Šuto 13, Faletar 31/Zenuni 39)

Lučko – Dinamo II 0-0

Segesta – Cibalia 0-2

Sesvete – Šibenik 4-0

Rudeš – Zadar (nedjelja)

 

POREDAK:

1. Šibenik 42

2. Cibalia 37

3. Sesvete 33

4. Dugopolje 27

5. Rudeš 25

6. Lučko 25

7. GORICA 25

8. Dinamo II 24

9. Hr. dragovoljac 21

10. Segesta 20

11. Imotski 18

12. Zadar 16