Home Crna Kronika Ponovno prevarili starije: 80-godišnjakinja predala oko 2.000 eura prevarantu u ruke

Ponovno prevarili starije: 80-godišnjakinja predala oko 2.000 eura prevarantu u ruke

Iz policije iznova apeliraju na starije i pozivaju mlađe da ih informiraju o ovakvim situacijama koje se mogu lako izbjeći

PODIJELITE

Pisali smo prošlog tjedna o prevarantima koji uzastopno varaju naše starije sugrađane i kradu im novac na kreativan način. Telefonskim pozivom uvjere osobu da novac koji posjeduje kod kuće nije ispravan, odnosno, da je krivotvoren, a onda traže da se taj isti novac preda drugoj osobi koja će doći do određene lokacije.

Prošlog tjedna je jedna osoba tako prevarena, dok je druga, unatoč tome što se susrela s prevarantom ipak odlučila zadržati svoj novac. Međutim, jedna 80-godišnjakinja iz Velike Gorice je ipak povjerovala u ovu priču. Predala im je nešto više od 2.000 eura.

Iz policije ističu: “Ne postoji nikakva mogućnost da bi djelatnici banke mimo poslovnice dolazili kod vas doma, nazivali vas ili tražili da ikako predate novac koji posjedujete. Ne upuštajte se u duže telefonske razgovore s osobama koje ne poznajete. Prije nego se odlučite na ikakav potez kontaktirajte mlađe osobe ili bilo koju osobu u koju imate povjerenja. Nemojte ništa raditi na vlastitu ruku.”