Home Gospodarstvo POLJOPRIVREDNICI: Znate li kako održivo upotrebljavati pesticide?

POLJOPRIVREDNICI: Znate li kako održivo upotrebljavati pesticide?

Dođite na izobrazbu za održivu uporabu pesticida za profesionalne korisnike

PODIJELITE

U dvorani Općine Orle će 26. veljače u 18 sati Učilište APIS provesti dopunsku izobrazbu za održivu uporabu pesticida za profesionalne korisnike (OPG-e i ostale poljoprivrednike).

S obzirom na to da od prosinca 2015. godine profesionalna sredstva za zaštitu bilja mogu kupovati i smiju ih primjenjivati samo osobe koje su završile izobrazbu u za to ovlaštenoj ustanovi. No, da su završili izobrazbu moraju dokazati iskaznicom koju im je nakon položenog ispita izdala Poljoprivredna savjetodavna služba. Obaveza obnove polaganja ispita je svakih 5 godina.

Ovu izobrazbu su dužni proći svi poljoprivrednici (ratari, voćari, vinogradari, povrćari, uzgajivači cvijeća i ukrasnog bilja….) koji nisu u opg-u i nositelji ili članovi OPG-a koji žele kupovati i koristiti zaštitna sredstva, proizvođači hrane i sirovina, prodavači u poljoprivrednim ljekarnama i savjetnici.

Kako bi sudjelovali na izobrazbi trebate priložiti presliku iskaznice ili potvrde o položenom osnovnom tečaju za održivu uporabu pesticida, znati svoj OIB i donijeti Osobnu iskaznicu na uvid. Kod pristupanja izobrazbi polaznik će ispuniti Prijavnicu koju će tamo dobiti. Izobrazba je u potpunosti besplatna, a sredstva osigurava Općina Orle.