Home Izdvojeno Pokreće se osnivanje kluba odbojke na pijesku

Pokreće se osnivanje kluba odbojke na pijesku

PODIJELITE
Foto: Facebook

Kako smo već pisali, na prostoru iza Osnovne škole Eugena Kumičića uređuje se igralište za odbojku na pijesku koje je pokrenula grupica zaljubljenika u ovaj sport. Teren koji je rijetko bio u funkciji uskoro će biti spreman za svakodnevne treninge odbojkaša.

Josip Lukenda jedan je od entuzijasta u ovom projektu. Uz ostale kolege pokrenuli su inicijativu za osnivanje kluba odbojke na pijesku i razvoja istog u Velikoj Gorici. Grad je omogućio nabavku novog pijeska, infrastrukture te ostale potrebne opreme za funkcioniranje terena i kluba.

Velika Gorica je grad poznat po jakoj odbojkaškoj tradiciji, od osnovnoškolskih uzrasta do klupskih ekipa na najvišoj razini. Imali smo nekoliko dvoranskih klubova od koji sada funkcioniraju tri ŽOK Azena, OK Gorica, i jedini muški, OK Velika Gorica. Kako navodi Lukenda, u našem gradu se nesumnjivo  nalazi velik interes i za sudjelovanje u odbojci na pijesku.

Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

S ovim terenom te s nova dva na godinu, stvorili bi se uvjeti za ozbiljno funkcioniranje kluba i razvoj i odgajanje mladih.