Home Izdvojeno Podržite projekt Zdenka Bašića i njegovu interaktivnu knjigu Sjeverozapadni vjetar

Podržite projekt Zdenka Bašića i njegovu interaktivnu knjigu Sjeverozapadni vjetar

Kao zahvalu za potporu moći ćete postati trajni dio knjige i biti ovjekovječeni kao jedan od ilustriranih likova na stranicama ove knjige

PODIJELITE

Prvo izdanje Sjeverozapadnog vjetra, zbirke priča iz davnina koje je velikogorički autor napisao i objedinio, objavljeno je prije točno deset godina. Knjiga je od tada postigla kultni status u našoj književnosti koja se bavi nematerijalnom kulturnom baštinom.

A sada je već godinu dana od kada je u razvoju i pripremi interaktivna digitalna knjiga za mobilne platforme The Tales Of The Wind. “Digitalna verzija Sjeverozapadnog vjetra nudi priče iz davnina uz suvremene ilustracije. Uz animaciju ona nudi novu dimenziju atmosfere čitanja i doživljavanja. Uz zvuk vjetra i šapat stvorenja sakrivenih iza stranica knjige čitač može postati pripovjedač, slušač ali i istraživač koji će moći pratiti korake vilinskih stvorenja na karti. Saznati lokacije gdje su stvorenja živjela, gdje su se priče gnijezdile, ali i zavirit gdje smo mi to danas živimo u odnosu na taj stari svijet.”, govore o projektu.

Digitalna platforma knjige je programski i vizualno postavljena, u slijedećoj fazi u razvoju je interaktivni zoom te interaktivne karte koje su međusobno povezane sa pojedinim pričama, pa i dodatne stranice te prijevode na nove jezike.

Možete postati trajni dio knjige kao ilustrirani lik

Ovu priču sada mogu podržati i svi zaljubljenici u Bašićeva djela doniranjem sredstava u njihovu Kickstarter kampanju. Oni koji iskažu podršku za svoju potporu mogu očekivati odlične i zanimljive poklone. “Moći ćete dobiti potpisano tvrdoukoričeno izdanje, umetak za knjigu ili veliku poster-kartu ili digitalne vizualizacije i kodove za digitalnu aplikaciju. Ako ste nas spremni malo više poduprijeti, moći ćete postati i trajni dio knjige i biti ovjekovječeni kao jedan od ilustriranih likova na stranicama ove knjige, i to na posebnoj stranici sa novom još neobjavljenom pričom iz bogate kulturne baštine Hrvatske.

Uz to dodaju, da, ako će okolnosti dopustiti, autor će nuditi i posebno XXL izdanje knjige Sjeverozapadni vjetar u svečanom tvrdoukoričenom paketu veličine 27 x 34 cm.

Kickstarter kampanju možete pronaći OVDJE.