Home Izdvojeno Počela sezona grijanja

Počela sezona grijanja

PODIJELITE

Iz HEP-Toplinarstva su poručili da će danas započeti s uključivanjem grijanja u stambenim i poslovnim zgradama u Velikoj Gorici.

– Grijanje će se uključivati u zgradama u kojima su završeni svi radovi na unutarnjim instalacijama i koje su spremne za prihvat toplinske energije. Za prebacivanje automatske regulacije grijanja s ljetnog na zimski režim rada u svim toplinskim podstanicama potrebno je približno tri dana – pojasnili su u HEP-u.

Sezona grijanja službeno je započela 15. rujna razdobljem spremnosti za grijanje. Unutar ovog razdoblja odluku o početku uključivanja grijanja donosi distributer toplinske energije kada se za to ostvare vremenski uvjeti ili kada to od njega pisanim putem zatraži ovlašteni predstavnik suvlasnika zgrade.

– S obzirom na dugoročnu vremensku prognozu Državnog hidrometeorološkog zavoda i povećan broj zahtjeva krajnjih kupaca za grijanjem, HEP-Toplinarstvo će do početka sljedećeg tjedna uključiti grijanje u svim zgradama spojenim na svoje toplinske sustave, a u kojima su unutarnje instalacije spremne za prihvat toplinske energije – naglasili su iz Toplinarstva.

Zamolili su krajnje kupce koji još uvijek izvode radove na unutarnjim instalacijama da ih što prije završe, a predstavnike suvlasnika poziva da dostave pisanu izjavu o završetku radova i ispravnosti unutarnjih instalacija grijanja, kako bi se u svim zgradama moglo uključiti grijanje.