Home Izdvojeno Pobjedom protiv Mladosti II preuzeli vodstvo

Pobjedom protiv Mladosti II preuzeli vodstvo

PODIJELITE
Foto: OK Gorica

U subotu, 5. studenog u derbiju II.A hrvatske odbojkaške lige – centar, odbojkaši Gorice deklasirali su u gostima odbojkaše Mladosti II pobjedom 3:0 (25:14, 25:17, 25:19) te time preuzeli prvo mjesto na ljestvici.

Ovog puta zbog poslovnih obaveza i ozljeda nisu nedostajali samo igrači već i trener. Trener Ivan Šulc poslovno je otputovao u SAD, no prije odlaska odlično je pripremio svoje igrače koji su odigrali najbolju utakmicu ove sezone.

haok-mladost-ii-ok-gorica-1
Foto: OK Gorica

– Mladim odbojkašima Mladosti održali su predavanje iz načina kako pristupiti utakmici, motivacije i voljnog momenta. Silni izostanci u redovima Goričana kao da su dodatno homogenizirali goste te pobjednik ovog dvoboja nije bio upitan niti u jednom trenutku – poručuju iz kluba.

Goričani zbog izostanka Domagoja Burčula od prvog seta kreću bez libera pa se zbog toga zahtijevalo od srednjih blokera Vedrana Vukića i Filipa Dumbovića da osim u bloku daju dodatni angažman u obrani i na prijemu.

haok-mladost-ii-ok-gorica-2
Foto: OK Gorica

– Izostankom glavnog obrambenog igrača, veći teret je pao i na primače Josipa Huljeva i Mateja Bičvića. Uz standardno dobrog Bičvića, posebno veseli dobra igra Huljeva, koji je bio koncentriran u obrani i nezaustavljiv u napadu. To je omogućilo tehničaru Luki Humskom da razvuče protivnički blok i smanji pritisak sa glavnog napadača, kapetana Jurice Skorina, koji je u ovom susretu preuzeo i dio trenerskih obaveza na sebe – rekli su iz kluba.

Sljedeća utakmica je na rasporedu u nedjelju, 20. studenog u 14 i 45 sati. U goste Gorici dolazi drugoplasirano Nedelišće. – Još jedna utakmica, još jedan derbi, ništa novo za odbojkaše Gorice, osim možda mogućnosti da konačno nastupe u punom sastavu i pokažu svoj puni potencijal – poručuju iz kluba.