Home Izdvojeno Plivački klub Gorica nije odmarao, polažu velike nade u iduću sezonu

Plivački klub Gorica nije odmarao, polažu velike nade u iduću sezonu

Za vrijeme korone organizirali su video treninge, igre, izazove kao i vježbe prevencije i mobilnosti

PODIJELITE
Foto: Plivački klub Gorica

Plivački klub Gorica posljednjih mjeseci je, kao i većina sportskih društava imala vrlo zanimljivu sezonu. Kako nam govore treneri, možda jesu bili zatvoreni, no nisu mirovali.

Upravo u trenucima kada su se trebali početi intenzivno pripremati za novu sezonu, prekinuta im je rutina plivanja. “Na nama trenerima bio je veliki zadatak jer smo preko noći morali promijeniti način rada i pokušati stvoriti osjećaj da život ide dalje, vježbati u posebnim uvjetima i da smo prava ekipa. A treneri da su tu za sve svoje članove kako bi svi zajedno održali kondicijsku spremu i potrebno zajedništvo u izazovnim i neizvjesnim trenucima koji su bili pred nama.”, govore nam.

Tijekom ovog razdoblja prošli su različite faze – od uvođenja preventivnih mjera pa do popuštanja istih prvenstveno vodeći računa o sigurnosti naših članova i njihovih bližnjih. Vjeruju kako su uz disciplinu i stalna ponašanja odgovorili na izazove i uspjeli zajedno trenirati, makar na suhom. “U vrijeme korone komunicirali smo putem društvenih mreža i vježbali smo kod kuće – na suhom. Što se tiče samih treninga koje smo slali našim članovima i objavljivali ih na youtube kanalu, potrebna je bila improvizacija, mašta i kreativnost kako bi na različite načine naše članove iz tjedna u tjedan motivirali i potaknuli ih da održe svoju sportsku formu.”

Kako kažu, svakog tjedna su organizirali video treninge, igre, izazove kao i vježbe prevencije i mobilnosti koje koriste kako bi na jednostavan način što bolje pripremili tijelo za sportske aktivnosti, povećali pokretljivost zglobova i vezivnog tkiva i tako osigurali jakost i smanjili ozljede. “Uz sve to uspjeli smo registrirati nove članove u Hrvatski plivački savez koji će predstavljati klub i grad Veliku Goricu kada se ponovo pokrenu natjecanja. Nakon dva mjeseca pauze, nastavili smo sa radom i s veseljem se vratili na naše Gradske bazene Velika Gorica. U očekivanju potpore od grada Velike Gorice kao i Zajednice športskih udruga imamo pomoć od voditelja objekta Gradski bazeni, Darka Ćopića, koji razumije naše potrebe i probleme vezano uz termine i cijenu koštanja bazena.”

Za nadolazeću sezonu kažu da imaju velike planove koje se sve nadaju ostvariti. Treninge će održavati do kraja srpnja, a nakon ljetne pauze počinju s novom sezonom i upisima novih članova te pozivaju sve zainteresirane da im se jave.

Informirati se možete na web stranici kluba ili na društvenim mrežama Instagram i Facebook.