Home Izdvojeno Ples i pjesma za 20. Vojkove dane

Ples i pjesma za 20. Vojkove dane

PODIJELITE

Jubilarni 20. Vojkovi dani počinju sutra u 17 sati obilaskom groba i polaganjem vijenaca osnivaču KUD-a “Nova zora” Vojku Miklaušiću, a nakon toga služit će se misa u Crkvi Sveta Tri Kralja u Donjoj Lomnici.

vojkovi-dani-lomnica-klinci-foklor
– Vojko Miklaušić rođen je 1916. godine na Dugom otoku. Kao šestogodišnjak dolazi s obitelji u Donju Lomnicu. Godine 1935. obnovio je mješovito pjevačko društvo ‘Nova zora’ te ostao zapamćen kao marljivi sakupljač turopoljske kulturne baštine. Njegova obitelj posmrtno je objavila sva njegova etnografska i muzikološka istraživanja u knjizi Plemeniti puti (1994.) – o Vojku Miklaušiću rekli su organizatori.

vojkovi-dani-2016
Bogat kulturno-umjetnički program, koji će se održati u Društvenom domu Donja Lomnica, KUD je priremio za subotu s početkom 19 sati. Publici će se plesom i pjesmom predstaviti Folklorni ansambl Šiljakovina, KUD Radinje – Siče, pjevačka skupina Tkanica iz Nove Gradiške, KUD Sumarton iz Mađarske, KUD Apševački veseljaci te domaćin KUD “Nova zora”. Nakon toga slijedi domjenak i zajedničko druženje.