Home Izdvojeno Plenković u Turopolju: Razmišljamo o nacionalnom stadionu u Velikoj Gorici

Plenković u Turopolju: Razmišljamo o nacionalnom stadionu u Velikoj Gorici

PODIJELITE

Na krilima pobjede Vatrenih i plasmana u finale Svjetskog nogometnog prvenstva na improviziranim nogometnim terenima na Ključić Brdu nogomet su zaigrali HDZ-ovci. “Nismo baš u formi kao reprezentativci, ai dobro ćemo se zabaviti”, najavio je gorički gradonačelnik Dražen Barišić.

Svojevrsni stranački team building na kojeg je stigao sami vrh stranke prilika je za rezime sezone, one političke, a po svemu sudeći i za promišljanja o nekim novim planovima i projektima koje dolazak premijera Andreja Plenkovića u Turopolje, još snažnije podcrtava.

Naime nije tajna kako se već neko vrijeme u kuloarima, pa i izvan njih, govori o mogućnosti nacionalnog stadiona upravo u Velikoj Gorici. Premijer ne krije da se o tome promišlja. “Treba napraviti detaljne analize pa vidjeti što se i kako može, no ovakav uspjeh hrvatske reprezentacije sigurno je poticaj da se to pitanje riješi”, kaže premijer koji ne zaboravlja ni na već postojeće stadione, primjerice Poljud ili onaj riječki, koje, dodaje, treba dovesti u kvalitetnu funkciju.

Gradonačelnik Baršić- direktan i proaktivan. “Mislimo da je naš projekt najbolji i do kraja godine imat ćemo konkretno rješenje. Drago nam je da nam Vlada daje podršku, jer tako projekt postaje strateški i može se lakše realizirati”, kaže Barišić, svjestan kako su na njemu potrebna još značajna ulaganja. Na pitanje može li nam Split pomutiti račune, Barišić spremno odgovara: tu nema nikakve utakmice, sve je to jedna Hrvatska.

Foto: Mario Žilec