Home Izdvojeno „PLASTIČNI OCEAN“ – film koji morate pogledati!!!

„PLASTIČNI OCEAN“ – film koji morate pogledati!!!

"Plastični ocean" vrhunski ekološki film sniman u čak 60 zemalja, ovjenčan brojnim međunarodnim nagradama, prikazivat će se u SUBOTU 1. lipnja 2019. na VG Festu

PODIJELITE

Dokumentarnim filmom “Plastični ocean”, kojeg je redatelj Craig Leeson snimio u suradnji s roniteljicom na dah Tanyom Streeter te međunarodnim timom znanstvenika i istraživača, na jednostavan način otkriva šokantne razmjere zagađenja mora i oceana te brutalnost kojom čovjek ugrožava opstanka života na planetu Zemlji. Film je napravljen s ciljem da se istraži krhko stanje oceana, razotkriju alarmantne istine o zagađenju plastikom i ukaže na rješenja koja, ako ih se provede, mogu trenutno utjecati na poboljšanje stanja i smanjenje zagađenja.

Film “Plastični ocean” imao je veliki odjek širom svijeta  kroz rasprave globalnih razmjera i naišao je na nepodijeljenu podršku i odobravanje svih koji su ga vidjeli. Svojom snagom utjecao je i na pokretanje globalne rasprave o problemu zagađenja i oceana, utjecao je na zakonodavstvo nekih zemalja, pokrenuo je niz industrijskih inovacija, natjerao je trgovce da ponovno promisle o načinu svog poslovanja, a potrošače da donose promišljene odluke pri kupnji.

Sniman u više od 60 zemalja i na četiri kontinenata, film je ovjenčan s brojnim nagradama na međunarodnim filmskim festivalima, uključujući Njemačku nagradu za filmove o okolišu, čiji je prethodni dobitnik bio Al Gore.

Projekcija filma na rasporedu je u SUBOTU 1. lipnja 2019. u parku šetalište Franje Lučića u Velikoj Gorici i besplatna je za sve gledatelje. U sklopu VG Festa projekciju organizira Grad Velika Gorica u sklopu projekta Pametno gospodarenje otpadom u suradnji s Turističkom zajednicom Velika Gorica i Udrugom Terra Hub Croatia i zahvaljuje Udruzi “Revolucija Albatros” što je ustupila Gradu Velikoj Gorici licencu za film!

Dokumentarni film (Ujedinjeno Kraljevstvo/UK, Hong Kong,
SAD/USA, 2016, 102 min
Režija/Director: Craig Leeson
Scenarij/Screenplay:Craig Leeson, Mindy
Elliott
Sudjeluju/Stars: David Attenborough,
Sylvia Earle, Craig Leeson
Glazba/Music: Miriam Cutler

https://www.youtube.com/watch?v=6zrn4-FfbXw

Plastičnu krizu izazvali smo neodgovornim ponašanjem prema prirodnim resursima, a sve ćemo njezine posljedice tek saznati.

Svake se minute u svjetska mora istovari kamion smeća. Količina plastike, koja se u moru razgrađuje stoljećima, pa i duže od toga, dosegla je alarmantnu razinu, a činjenica koja zabrinjava jest njezin štetan utjecaj ne samo na morske ekosustave već i na ljudsko zdravlje.