Home Izdvojeno Oboljela glumica pronašla donora! Velikogoričanke pomogle pjesmom

Oboljela glumica pronašla donora! Velikogoričanke pomogle pjesmom

PODIJELITE

ravenscak

Ponukani viješću da je 38-godišnja glumica Vesna Ravenšćak oboljela od leukemije, umjetnička organizacija Studio Kubus snimila je animirani spot ˝I ti si nekome lijek˝ i pjesmu ˝Bi li bilo drugačije?˝. Autorica glazbe i koautorica teksta je velikogorička glazbenica Ana Lovrenčić, a u spotu su pjevale Anita Pukanić i Karmen Sunčana Lovrić, također Goričanke.

Članovi Kubusa glazbom su poticali građane na upis u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica, kako bi pomogli kolegici, ali i svima oboljelima od leukemije. Cilj im je bio Vesni Ravenščak što prije pronaći donora koštane srži i spasiti joj život.

ravenscak2JA SAM SVOG ANĐELA NAŠLA!

Evo je.. moja pjesma.. jako sam sebična što ju zovem svojom pjesmom, ali neka tako ostane zasada! Dragi moji prijatelji i svi oni koje nažalost niti ne poznajem, a sudjelovali ste u stvaranju ove pjesme, samo mogu reći da sam beskrajno sretna što vas imam i da su vaše akcije, na različitim razinama, više od polovice moga ozdravljenja.. i za one koji još možda ne znaju, ja sam svog anđela našla.. želim još puno anđela u registru krvotvornih matičnih stanica.. mnogi vas još trebaju.. da, možda zaista baš vas.. šerajte i lajkajte i budite dio zaklade Ana Rukavina!“, napisala je Vesna Ravenščak na facebooku.

Ova zagrebačka glumica najpoznatija je po ulogama u nezavisnim mjuziklima „Footlose“ i „Crna kuća“, a publiku je u svom matičnom kazalištu „Žar ptica“ nebrojeno puta nasmijala do suza.

ravenscak3

VJERA U POZITIVAN ISHOD

Autorica pjesme ˝Bi li bilo drugačije?˝, Ana Lovrenčić, kaže kako je neizmjerno sretna što je provela više od mjesec dana intenzivnog i angažiranog rada ispunjenog ljubavlju i pozitivnim nabojem.

lovrencic– Imala sam pravu vjeru u pozitivan ishod Vesnine priče. Priče osobe koju ne poznajem, koju mnogi od nas ne poznaju, ali joj se izravno i intimno obraćamo jer s njom, naravno, više od mjesec dana “živimo”- priča nam Ana.

– Budući da sam bila u velikom poslu tih dana kad su svi moji kolege iz Kubusa doista reagirali i danima išli davati krv, a ja, pritisnuta rokovima, nisam mogla ustati od računala, počeo me hvatati očaj i želja da nekako pridonesem, pa sam napisala mail umjetničkoj voditeljici Kubusa Simoni Dimitrov Palatinuš i ponudila joj pomoć koju mogu pružiti odmah. Simona mi je poslala veći dio teksta pjesme koji je napisala, kojemu sam dopisala još nekoliko strofa i time smo zaokružile misao. No, kako sam pisala tekst, s tekstom mi je nekako prirodno „došla“ i melodija, koju sam sa suprugom odmah i snimila te poslala Lari Larissi Antić, čiji je bend Bang Bang to aranžirao i ponovno snimio, a otpjevali su glumci i prijatelji Kubusa – objasnila nam je autorica očekujući da će dobri ljudi oboljelima i dalje pomagati.

–  Nadam se da smo doprijeli i do vašeg srca. Jer nekad je riječ o našem prijatelju, nekad o vašem djetetu, nekad o vašem bratu, sestri, a nekad jednostavno o nekome tko na drugom kraju svijeta čeka dio vas da bi bio “čitav” –  ističe Ana Lovrenčić.

DOĐITE JER NIŠTA NE BOLI

Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica trenutačno broji 42.300 upisanih građana. Zahvaljujući Registru i Zakladi Ana Rukavina, priliku za nastavak života već je dobilo 38 osoba.

Vesnini prijatelji i kolege i dalje pozivaju sve ljude da i dalje dolaze na testiranje krvi za registar koštane srži u Zakladu Ana Rukavina, u KBC Rebro, svakim radnim danom od 8 do 14 sati, kako bi nekome poklonili život.

– Ne treba doći na tašte, ništa ne boli, a postupak je kratak i jednostavan, a s tih nekoliko kapljica krvi nekome možete spasiti život! – poručuju svima koji mogu i žele pomoći.