Home Izdvojeno Pješačio pet mjeseci po izbjegličkoj ruti: nosio je poruku mira i solidarnosti

Pješačio pet mjeseci po izbjegličkoj ruti: nosio je poruku mira i solidarnosti

Predavač Goran Blažević Velikogoričanima će ispričati kako je propješačio 3 300 kilometara - hodao je od Petre u Jordanu do rodnog Umaga.

PODIJELITE

U utorak, 21. studenog u Vijećnici Pučkog otvorenog učilišta Velika Gorica održava se predavanje uz projekcije – Solidarity Walk 4km/h: 3300 kilometara pješice po izbjegličkoj ruti. Predavač Goran Blažević iskoristit će priliku i za promociju svoje knjige “Svilim”.

– Putopisno predavanje pod nazivom “Solidarity Walk 4km/h” donosi priču o putovanju pješice dugom preko 3000 kilometara. Krajem 2016. godine Goran Blažević je krenuo na put tijekom kojeg je hodao od Petre u Jordanu do rodnog Umaga, noseći poruku mira i solidarnosti. Iskustva sa svog petomjesečnog hodanja pretočio je u knjigu pod nazivom “Svilim” – poručuju iz POUVG-a.

Tijekom pet mjeseci hodanja Goran je iz uzavrele pustinje stigao do ledenih planina da bi naposljetku izbio na Jadransko more. Na put je krenuo sam, bez ikakve logistike i sponzora, naoružan samo dobrom voljom i željom da pošalje poruku mira i solidarnosti. Namjera mu je bila pratiti puteve po kojima su se kretale izbjeglice iz Sirije i Iraka. Prehodao je Jordan, Palestinu, Izrael, Cipar, Tursku, Grčku, Makedoniju, Albaniju, Crnu Goru i Hrvatsku, pješačeći do Umaga.

Ulaz na predavanje je besplatan.