Home Izdvojeno Petrovo u Šiljakovini

Petrovo u Šiljakovini

PODIJELITE
Foto: Kronike Velike Gorice/Arhiva/Ilustracija

Večerašnjom projekcijom dokumentarnog filma o Folklornom ansamblu ‘Šiljakovina’ otvara se Petrovo u Šiljakovini.

– Večeras u 20 sati prikazat ćemo dokumentarni film o našem ansamblu. On je svojevrsna retrospektiva našeg rada u proteklih dvadeset godina. Ovo je dobra prilika da se sastanu sve generacije članova koji su svojim radom doprinijeli razvoju FA ‘Šiljakovina’.- rekao nam je Dražen Lučan, predsjednik FA Šiljakovina.

Upravo je ovaj ansambl ‘krivac’ za bogat kulturno-umjetnički, sportski i zabavni program kojim će se obilježiti Dan Mjesnog odbora Šiljakovina i blagdan svetog Petra i Pavla.

Nedjeljni program počinje u 9,45 polaganjem vijenaca na lokalnom groblju za preminule članove ansambla.

Svoja znanja i vještine od 10 sati odmjerit će vatrogasni pomladak na 6. Vatrogasnom kupu DVD-a Šiljakovina, a u 11 sati bit će održana sveta misa.

U goste dolazi i ‘breška’ liga. Turnir počinje u 15 sati i kao uvijek u Ligi Vukomeričkih gorica trebao bi završiti u sitnim jutarnjim satima.

Od 16 do 18 sati posjetitelje će zabavljati Grupa Sjaj, a u 18 sati počinju 20. Folklorni susreti na kojima će nastupiti SKUD Ivan Goran Kovačić iz Zagreba, KUD Poljadija iz Grabarja, KUD Stjepan Šajnović iz Osekova i FA Šiljakovina. Glavna atrakcija ovog programa trebao bi biti nastup grupe iz Kolumbije.