Home Izdvojeno Petero mladih autora svoju kreativnost pokazat će izložbom Showpiece

Petero mladih autora svoju kreativnost pokazat će izložbom Showpiece

PODIJELITE

U petak, 13. listopada u 19 sati u Galeriji Galženica otvara se izložba Showpiece. Riječ je o izložbi na kojoj sudjeluje petero izlagača – Valerija Cerovec, Karla Jurić, Marko Mišković, Lucija Mandekić i Gala Marija Vrbanić. Suradnju su ostvarili sa Stašem Mlinarom i Legame Studiom, a kustosice izložbe su Ivana Čuljak i Lea Vene.

U modnom sustavu showpiece zauzima posebno mjesto kao odjevni predmet ambivalentnih karakteristika koji ne egzistira nužno kao nosivi, utjelovljeni odjevni predmet, već kao slika, ideja ili koncept te kao manipulativno marketinško sredstvo.

– Showpiece označuje odjevni predmet ili modni dodatak koji se zbog svojih vizualnih i umjetničkih karakteristika, ponajprije u samoj ideji, razlikuje od drugih predmeta koje ga okružuju. Radi se o rijetkom odjevnom predmetu koji u sebi sadrži hibridan spoj umjetnosti i mode, a prezentira se u okviru modnih revija, muzeja i galeriji. Zbog svojih (gore već spomenutih karakteristika) showpiece egzistira neminovno kao slika, dok ga se u realnosti prepoznaje kao osobnu ekshibiciju, korisno sredstvo za primamljivanje pažnje unutar određenog konteksta – poručuju organizatori.

Izložba je omogućena sredstvima Grada Velika Gorice, a razgledati se može do 11. studenog.