Home Izdvojeno Ozlijeđeni Vrban osvojio peto mjesto

Ozlijeđeni Vrban osvojio peto mjesto

PODIJELITE
foto: Arhiva

U Sofiji u Bugarskoj, 26. i 27. svibnja održanje Karate 1 Youth League na kojem je nastupilo oko 1800 kadeta i juniora iz cijelog svijeta. To natjecanje je svjetska liga mladih i najjači svjetski turnir za uzrast kadeta i juniora čija se 4 turnira održavaju svake godine u Bugarskoj, Hrvatskoj, Italiji i Meksiku.

U Sofiji su nastupili Dominik Kučan i Igor Vrban iz Karate kluba Velika Gorica. Igor je ostvario veliki rezultat osvojivši peto mjesto, no bio je nadomak senzaciji.

– Igor je nastupio u kategoriji juniora +76 kg gdje je u konkurenciji imao 74 borca iz 45 država, redom najbolji svjetski borci tog uzrasta. O konkurenciji  najbolje govori činjenica da je cijela kadetska i juniorska reprezentacija sa širim spiskom uspjela osvojiti samo 2 odličja, i to oba u kategoriji kadetkinja +54kg. Po svakoj kategoriji je u prosjeku bilo 70 boraca koji su po rankingu Svjetske karate federacije u samom vrhu – rekao je trener Goran Živković.

Igorov ždrijeb nije bio nimalo lagan, a do polufinala je uspio doći bez primljenog poena. U prvom kolu je bio slobodan, a nakon toga redom padaju Srbin 2:0, Azerbajdžan 1:0, Saudijska Arabija na preglasavanje 4:1, te Kazahstan 3:0.

U tom zadnjem meču Igor je dobio jaki udarac nogom u kuk, ali nekako je borbu priveo kraju. U polufinalu je trebao nastupiti protiv Finca koji je kasnije osvajio kategoriju, no morao je predati borbu zbog zadobivene ozljede tako da je ostala tuga zbog velike prilike osvajanja medalje na najjačem i najvećem svjetskom turniru. Također i u repasažnoj borbi nije mogao nastupiti tako daje predao Rusu meč za broncu.

– Vrlo smo ponosni na ovaj rezultat i na formu koju je Igor pokazao, pogotovo jer ga krajem lipnja očekuje u Umagu finalni kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre mladih koje će se održati u Buenos Airesu u listopadu ove godine. Nadamo se samo da ozljeda nije ozbiljnija i da će Igor kvalifikacijski turnir dočekati spreman – rekao je trener Živković.

Uz Igora na turniru je još nastupio i Dominik Kučan kao član kadetske selekcije, ali je Kučan nažalost izgubio od predstavnika Ukrajine u prvom kolu. – Dominik u zadnje vrijeme ostvaruje odlične rezultate i pokazuje veliki napredak tako da ćemo i od njega uskoro očekivati velike rezultate i odlične borbe – zaključio je Živković.