Home Izdvojeno Ovog vikenda održat će se pete Kosničke večeri

Ovog vikenda održat će se pete Kosničke večeri

PODIJELITE
Foto: Kronike Velike Gorice/Arhiva

Pete Kosničke večeri koje organizira Udruga Turopoljska tradicija održat će se ove subote od 16 sati na nogometnom igralištu u Kosnici.

– Pripreme za Kosničke večeri dobro napreduju, odrađeno je puno posla no još uvijek nije sve gotovo. Članovi udruge užurbano rade na dovršetku bine kako bi bila spremna za nastup kulturno umjetničkih društava koja će nastupiti. Ove godine našim posjetiteljima osigurali smo deset kulturno umjetničkih društava te grupu Kupska zvona koja će nakon kulturno-umjetničkog programa zabaviti naše posjetitelje – poručio je Filip Margić, predsjednik Udruge Turopoljska tradicija.

Na ovogodišnjim Kosničkim večerima nastupit će KUD Sinac, KUD Rodna gruda, Tamburaško pjevački zbor Treća dob, KUD Tančec, KUD Kraluš, Udruga Radost Križ, KUD Šćitarjevo, Zavičajna Udruga Kordunaša te KUD Sklad.

Predstavit će se i pjevački zbor koji je obnovljeno nakon 80 godina. Riječ je o Hrvatskom seljačkom pjevačkom društvu “Lipa Kosnica” koje će otvoriti Kosničke večeri. – Na obnovi društva radili smo četiri godine i jako smo ponosni što smo u tome uspjeli – ističu iz Udruge.