Home Crna Kronika Ovog vikenda 12 Velikogoričana ostalo bez vozačke

Ovog vikenda 12 Velikogoričana ostalo bez vozačke

PODIJELITE
Foto: Kronike Velike Gorice/Ilustracija

Na području Policijske postaje Velika Gorica ovog vikenda provedene su akcije “Alkohol i opojne droge” i “Brzina”. Utvrđeno je da je 12 vozača vozilo pod utjecajem alkohola – jednom je izmjereno do 0,5 promila, devetorici od 0,51 do 1 promil te dvojici više od 1,51 promil.

– Vozačima koji su zatečeni pod utjecajem alkohola vozačka dozvola im je privremeno oduzeta i isključeni su iz prometa, Najveća koncentracija alkohola u organizmu utvrđena je kod vozača osobnog automobila (1979. godište) u Velikoj Gorici, na križanju ulica Slavka Kolara i Nikole Tesle u koncentraciji od 2,11 g/kg, Vozaču je izdan prekršajni nalog i smješten je u prostoriju za zadržavanje do otrježnjenja – poručuju iz Policijske postaje Velika Gorica.

Tijekom provođenja akcija utvrđeni su i sljedeći prekršaji: dva prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa za vrijeme vožnje,dva prekršaja nepropisnog parkiranja,jedan prekršaj isteka važenja prometne dozvole, jedan prekršaj vožnje prije stjecanja prava na upravljanje, šest prekršaja prekoračenja brzine,jedan prekršaj vožnje pod zabranom te još devet drugih prekršaja.

Nije zabilježena niti jedna prometna nesreća.