Home Najave Ove srijede tradicionalni božićni koncert u Buševcu

Ove srijede tradicionalni božićni koncert u Buševcu

Bliži se jedan od mnogima najdražih tradicionalnih koncerata godine

PODIJELITE

Nakon teške pandemijske godine, Ogranak seljačke sloge Buševec ove je godine, unatoč situaciji odlučio organizirati Božićni koncert! Riječ je o već tradicionalnom koncertu koji posjećuju mještani, ali i brojni posjetitelji iz drugih velikogoričkih naselja i centra grada.

Tradicionalni božićni koncert OSS-a Buševec održat će se u Crkvi Sv. Ivana Krstitelja u Buševcu u srijedu, 22. prosinca. Koncert počinje u 20 sati. Gosti koncerta su sastav “Cura i dečko”. Nakon koncerta je organizirano druženje uz kuhano vino i kolače u Etno zadruzi Buševec.

Prije koncerta promocija Solarnog stabla

Prije Božićnog koncerta održat će se promocija Solarnog stabla, jednog od aktivnosti projekta Buš Eko?! Solarno stablo je financirano strane partnera projekta – Grada Velike Gorice. “Samo stablo je smješteno u centru naselja u blizini škole, vrtića, dječjeg igrališta, crkve i kulturnog doma te omogućuje svim mještanima od najmlađih do najstarijih da se malo zaustave, odmore na ovom mjestu i druže.”, objašnjavaju organizatori,

Osim što će to sada moći biti dobro mjesto za okupljanje, stablo će osvjetljavati prostor i omogućavati punjenje mobitela ili električnih bicikala. Osim toga, stablo ima edukativnu ulogu te pokazuje kako se mogu koristiti obnovljivi izvori energije po principu samoodrživosti, kako smanjiti emisiju CO2 u atmosferu te kako možemo zaštititi naš okoliš i učiniti nam život ugodnijim i ljepšim za nove generacije.