Home Izdvojeno Ovaj tjedan u goričkom kinu revija filmova “Može i bez Hollywooda” te...

Ovaj tjedan u goričkom kinu revija filmova “Može i bez Hollywooda” te “Alien: Savez”

PODIJELITE
foto: Ilustracija

Sutra u Kinu Gorica počinje revija filmova – “Može i bez Hollywooda”. U tjedan dana, u terminu u 19 sati, moći ćete pogledati sljedeće filmove – “Ja, Daniel Blake”, “Samo je kraj svijeta”, “Trgovački putnik”, “Truman”, “Matura”, “Rat”, “Kapetan fantastični”.

Neovisno od ove revije prikazivat će se film “Alien: Savez” – znanstveno-fantastični triler koji je režirao Ridley Scott. Glavne uloge u filmu tumače Michael Fassbender, Katherine Waterston i James Franco. – Posada broda Covenant, na putu je prema drugoj strani galaktike, gdje otkrivaju ono za što misle da je nepoznati raj, ali je to zapravo mračan i opasan svijet. Međutim, kada otkriju mračnu tajnu koju skriva nepoznati svijet, morat će isplanirati put za bijeg – radnju filma opisuju u Kinu Gorica.

Film je na rasporedu u četvrtak, petak, nedjelju, utorak i srijedu u 21 sat te u subotu i ponedjeljak u 21 sat i 15 minuta.

“Ja, Daniel Blake” je drama koju je u trajanju od 100 minuta režirao Ken Loach. Glavne uloge tumače Natalie Ann Jamieson, Colin Coombs i Harriet Ghost. Film se prikazuje sutra u 19 sati. – Daniel Blake većinu svog života proveo je u Newcastleu radeći kao stolar. Nakon što je doživio srčani udar i umalo pao sa skele, prvi put u životu treba pomoć države. Put mu se križa s onim samohrane majke Katie i njezine dvoje djece, Daisy i Dylan. Za Katie, jedina šansa da izbjegne jednosobni smještaj u londonskom hostelu za beskućnike bila je prihvaćanje stana u Newcastleu, gradu udaljenom 450 kilometara o kojem ne zna ništa. Daniel i Katie naći će se na ničijoj zemlji uhvaćeni u bodljikavoj žici birokracije koja odobrava socijalnu pomoć u današnjoj Velikoj Britaniji – radnja filma upisuju u Kinu Gorica.

U petak se prikazuje film “Samo je kraj svijeta”, drama koju je u trajanju od 97 minuta režirao Xavier Dolan. Glavne uloge tumače Nathalie Baye, Vincent Cassel i Marion Cotillard. – Mladom i slavnom piscu Louiseu dijagnosticirana je bolest koja se ne može izliječiti pa se nakon dugih dvanaest godina vraća kući da obitelji nekako kaže da – umire. Međutim, članove obitelji zatiče u potpunom kaosu i borbi s vlastitim demonima. Dok emotivno prekapa po svojoj sobi iz djetinjstva i lijepim uspomenama, iz začaranog kruga narušenih obiteljskih odnosa koji otežavaju svaku komunikaciju, teško je izaći, a kamoli naći priliku za posljednje zbogom – radnju filma opisuju u Kinu Gorica.

U subotu je repertoaru drama “Trgovački putnik” u režiji Asghara Farhadija. Glavne uloge tumače Taraneh Alidoosti, Shahab Hosseini i Babak Karimi, a radnja se odvija u Iranu i Francuskoj. – Usred noći, zbog opasnosti od rušenja, evakuira se cijela zgrada. Među stanarima su Rana i Emada, iranski glumački i bračni par. U pomoć im priskače kolega iz kazališta i iznajmljuje im svoj stan, no prešuti da je tu prije njih živjela žena sumnjiva morala koja je ondje dovodila mnogo ‘klijenata’. Spletom nesretnih okolnosti, jedan od klijenata svraća jedne noći i Ranu zamjenjuje za bivšu stanarku. Brutalno ju napada, a posljedice tog događaja sasvim će poremetiti sretan i miran život ovog para. Dok Rana želi zaboraviti, Emada vodi želja za osvetom – radnju filma opisuju u Kinu Gorica.

Drama/komedija “Truman” prikazuje se u nedjelju. U trajanju od 108 minuta režirao ju je Cesc Gay , a radnja je smještena u Španjolsku i Argentinu. Glavne uloge tumače Ricardo Darín i Javier Cámara. – Julianu neočekivano stiže u posjet prijatelj Tomas koji živi u dalekoj Kanadi. Dva prijatelja, u društvu Julianovog vjernog psa Trumana, proživjet će brojna iznenađenja i podijeliti emocije, potaknute ne baš jednostavnom životnom situacijom u kojoj se Julian odjednom našao – radnju filma opisuju u Kinu Gorica.

U ponedjeljak ćete moći pogledati film “Matura”. Riječ je o drami koju je u Rumunjskoj, u trajanju od 128 minuta režirao Cristian Mungiu. Glavne uloge tumače Adrian Titieni i Maria-Victoria Dragus. – Romeo Aldea (49) je liječnik koji živi u malom planinskom gradu u Transilvaniji gdje odgaja svoju kćerku Elizu s namjerom da, kada postane 18-godišnjakinja, napusti Rumunjsku kako bi se školovala i živjela u inozemstvu. Njegov plan blizu je ostvarenja jer je Eliza dobila stipendiju za studij psihologije u Velikoj Britaniji. Treba još samo položiti državnu maturu… No dan prije prvog pisanog testa, Eliza je napadnuta, a njena je budućnost ugrožena – radnju filma opisuju u Kinu Gorica.

Kriminalistički ratni film “Rat” prikazat će se u utorak. U trajanju od 115 minuta u Danskoj ga je režirao Tobias Lindholm. Glavne uloge tumače Pilou Asbak, Dar Salim i Tuva Novotny. – Claus Pedersen je predvodnik vojne postrojbe u Afganistanu. Iako u suštini pošten i brižan, Claus će u žaru borbe zagrebati po tankoj granici između principa i protokola te donijeti odluku koja će spasiti vojnike pod njegovim zapovjedništvom, ali i ostaviti teške posljedice za njega i njegovu obitelj – radnju filma opisuju u Kinu Gorica.

Posljednji film u ciklusu filmova “Može i bez Hollywooda” je drama “Kapetan fantastični” koji se prikazuje u srijedu. U trajanju od 118 minuta, u SAD-u ga je režirao Matt Ross. Glavne uloge tumače Viggo Mortensen, Frank Langella i Kathryn Hahn. – Neobična obitelj sa šestero djece predvođena osebujnim ocem živi duboko u američkoj šumi. Izolirani od modernog svijeta dječaci i djevojčice odgajani su u sasvim posebnom duhu. No kada ih zadesi tragedija, oni će se spustiti u civilizaciju – radnju filma opisuju u Kinu Gorica.