Home Izdvojeno Otvorit će se vrtić u komunalnom centru Goričanka te povećati i drugi...

Otvorit će se vrtić u komunalnom centru Goričanka te povećati i drugi kapaciteti

PODIJELITE
Foto: Ilustracija / Arhiva

Na današnjoj 4. sjednici Gradskog vijeća je Vedran Zobec imao pitanje u vezi povećanja vrtićkih kapaciteta na što je gradonačelnik Krešimir Ačkar odgovorio je da se planira u proljeće otvaranje vrtićkog prostora u Komunalnom centru Goričanka.

Također govori i kako će se obnoviti zgrada u kojoj se nalazi Vrtić Žirek te da će i tamo biti povećanja kapaciteta. Plan je i gradnja dodatnih kapaciteta u drugim vrtićima u Gradu i okolnim mjestima te za isto žele povući sredstva kako bi isto bilo financirano iz Državnog proračuna. Također poziva da se prihvati prijedlog Proračuna kojim bi se osigurala potreba za 150 vrtićke djece.

Pitanje u vezi vrtića postavio je i vijećnik Zoran Lovrić. Želio je da mu se objasni modalitet plaćanja besplatnih vrtića kao što je bilo obećano u predizbornoj kampanji. „Volio bih da nam objasnite kako namjeravate ispuniti to što ste obećano jer nisam to vidio u projekcijama. To su pitanja građana.“

Odgovor gradonačelnika na to pitanje bio je usmjeren na to kako je prvenstveno važno osigurati mjesto za svako dijete. „Atraktivno smo područje i raste broj stanova u Gradu. S time dolazi izgradnja novih vrtića i u periodu u kojem sam obećao. Prije ispunjavanja postoje međukoraci i dodatni koraci da bi se riješio problem. Uistinu smatram da je besplatan vrtić jedna od najboljih demokratskih mjera, od toga neću odustati i to ću do kraja mandata izvršiti.“, zaključuje Ačkar.

Više o stanju na Sjednici bit će dostupno uskoro..