Home Izdvojeno Otvorena Teslina ulica u Kurilovcu. Građani je čekali 20 godina

Otvorena Teslina ulica u Kurilovcu. Građani je čekali 20 godina

PODIJELITE

Otvorena je Teslina ulica u Kurilovcu čija je rekonstrukcija počela još prije godinu dana. Potpuno je izmjenjena vodovodna, plinska i kanalizacijska mreža te postavljena nova javna rasvjeta. Radove u Teslinoj mještani su strpljivo promatrali, jer su njezinu rekonstrukciju čekali više od 20 godina.

Franjo Zdelar

–  Daleko od toga kaj ne bi značilo. Ipak ni to više selo, to je sad grad. Promet je veliki i cestu je trebalo puno prije napraviti  –  rekao nam je stanovnik Tesline ulice Franjo Zdelar.

Njegov susjed i imenjak, Franjo Leder, kaže da se i kao žitelj i kao gradski vijećnik godinama borio za ovu Ulicu.

–  Sve je to dugo trajalo. Od otkupa zamljišta, dugo smo tu ratovali, zadnjih 20 godina i konačno je dočekali. Cesta je prava! – zadovoljno će Leder.

Ulica Nikole Tesle

PROMETNA ŽILA KUCAVICA

Velikogorički gradonačelnik Dražen Barišić ističe kako je riječ o važnoj sponi dviju gradskih četvrti.

–  Teslina ulica je žila kucavica ovog dijela Grada, jedna od bitnih ulica u cijelome gradu, ali ona će se naravno nastaviti na sve druge ulice koje su također rekonstruirane, obnovljene i koje će takve biti u budućnosti  –  kaže Barišić najavljujući nastavak rekonstrukcija gradskih ulica. Prva na redu bit će Jelačićeva, čija će se obnova zbog dužine ulice također odvijati u dvije faze. Spajanjem ulice na čvor Kušanec rasteretit će se južni dio grada.

INVESTICIJA OD PET I POL MILIJUNA KUNA

Rekonstrukcija Tesline ulice investicija je teška pet i pol milijuna kuna. U VG komunalcu ističu, zbog složenosti radova odvijala se u dvije etape.

–  Prva etapa je rađena u dužini od 170, dok je druga etapa dužine 300 metara. Izvedeni su pripremni radovi za izgradnju semaforiziranog križanja i još nam je ostalo povući crte biciklističko-pješačke staze  –  najavio je Dragan Perić, novi direktor VG komunalca.

OD BLATA DO MODERNE PROMETNICE

Franjo Zdelar ovdje živi 70 godina. Prisjeća se kako je Teslina ulica izgledala u njegovom djetinjstvu.

–  Onda je bilo blato dok sam ja bio mali. I to blato do kolena. Nismo imali čizme, išli smo bosi. A tko je imao čizme bio je gospon  –  ispričao nam je Zdelar.

[print_gllr id=1294]