Home Izdvojeno Otvoren natječaj za ‘naj pismo’

Otvoren natječaj za ‘naj pismo’

PODIJELITE

Kao i svake godine do sada, Gradska knjižnica Velika Gorica u suradnji s Hrvatskom poštom i ove godine raspisuje natječaj u pisanju najboljih pisama, i to povodom Svjetskog dana pisanja pisama koji se širom svijeta obilježava 11. svibnja. Natječaj ‘Pišem ti pismo…’ ove godine slavi svoj peti rođendan, a namijenjen je svima koji znaju i žele pisati, te svoja razmišljanja, želje i nade uputiti imaginarnom nekom kojem će moći otvoreno iznijeti sve što im je na duši.

Ove godine je Gradska knjižnica Velika Gorica obilježila 130. godina od osnutka Prve čitaonice u Velikoj Gorici, a Dječji odjel proslavio je 10. rođendan. Da podsjetimo, prošle godine je Područna knjižnica Galženica obilježila 35 godina svoga djelovanja. Upravo to je razlog zašto je glavna tema ovogodišnjeg natječaja pisanje o knjižnici.

gradska knjižnica knjige police knjiga_kvgkatd (5)

– Pišite o svemu onome što vas veže uz knjižnicu, čitanje i vaše knjižničare, uz police pune knjiga među kojima možete satima lutati i otkrivati nove svjetove skrivene u knjigama, uz onu posebnu čaroliju koju u vama pokreće čitanje. No možete pisati i o bilo čemu što vam je važno, o onome što vas inspirira, svoja pisma uputite i onima koji to od vas ne očekuju, možda nekome kome se dosad niste usudili obratiti, a sada, eto, imate i tu priliku: u pismu iznesite svoja razmišljanja, opažanja, ono što se možda i ne usudite izgovoriti, a papir ipak podnosi sve – pa pišite i glumcima, političarima, natjecateljima The Voicea, prijateljima s Facebooka, tajnim simpatijama, roditeljima, bakama i djedovima, pišite o onome što vas je dirnulo, što vas pokreće i o onome što vas ljuti. – navode iz knjižnice.

Pismo pošaljite isključivo putem pošte do 6. svibnja ove godine. O ‘naj pismu odlučit’ će žiri – književnica Nada Mihoković-Kumrić te knjižničarke Gradske knjižnice Velika Gorica Ivana Grubačević i Lidija Badanjak. Nagrade se dodjeljuju u dvije kategorije: nagrada za dječje ‘naj pismo’ i nagrada za ‘naj pismo’ odraslih, a u svakoj kategoriji dodjeljuju po tri nagrade.

gradska knjižnica knjige police knjiga_kvgkatd (3)

Pisma možete poslati na adresu: Gradska knjižnica Velika Gorica, Natječaj za naj pismo, Zagrebačka 37, 10 410 Velika Gorica. Uz pismo priložite i svoje podatke, kao i svoju šifru kako bi vas mogli kontaktirati.

Dodjela nagrada održat će se u subotu, 14. svibnja ove godine u 11 sati u Gradskoj knjižnici Velika Gorica.