Home Izdvojeno Otvoren natječaj za književnu nagradu ”Albatros”

Otvoren natječaj za književnu nagradu ”Albatros”

PODIJELITE

Pučko otvoreno učilište objavilo je Natječaj za književnu nagradu ”Albatros” 2017. Pravo sudjelovanja imaju građani Republike Hrvatske i dijaspore koji pišu na hrvatskom jeziku i njegovim narječjima. Natječaj je namijenjen mladim ili neafirmiranim piscima koji nisu članovi strukovnih književnih udruga poput Društva hrvatskih književnika i slično.

Za nagradu se mogu slati roman, dramski tekst ili zbirka kratkih priča, priče ili pjesme za djecu te pjesme, priče ili roman zavičajne tematike s područja Grada Velike Gorice ili Zagrebačke županije.

– Rukopis ne smije biti objavljen, treba imati najmanje 50, a najviše 150 kartica i dostavlja se u tri isprintana primjerka. Prilikom prijave potrebno je priložiti tekst u Wordu, na cd-u.
Uz rukopis treba dostaviti i životopis s podacima o autoru: adresa – prebivalište, telefon, fax, e-mail – istaknuli su iz Nakladničke djelatnosti POUVG.

Foto: Kronike Velike Gorice/Arhiva

Rukopisi se mogu poslati do 16. svibnja na adresu Pučko otvoreno učilište Velika Gorica (za Književni natječaj ”Albatros”), Zagrebačka 37, 10 410 Velika Gorica. Poslani rukopisi neće biti vraćeni, a koji će osvojiti ”Albatros” odlučit će prosudbeni odbor kojeg će imenovati organizator.

Rezultati Natječaja bit će objavljeni do 14. listopada 2017. godine na www.pouvg.hr.
Nagrađena knjiga izaći će iz tiska u prosincu ove godine.

Književna nagrada ”Albatros” utemeljena je s ciljem afirmacije novih djela i novih imena u hrvatskoj književnosti, a sastoji se od novčane nagrade u iznosu od pet tisuća kuna, diplome i tiskanja nagrađene knjige.