Home Izdvojeno Otvoren natječaj za književnu nagradu “Albatros”

Otvoren natječaj za književnu nagradu “Albatros”

Pošaljite roman, dramski tekst, zbirku kratkih priča, pjesama za djecu i odrasle...

PODIJELITE

Pučko otvoreno učilište raspisalo je natječaj za najboljji ovogodišnji autorski rukopis, književnu agradu Albatros koja će iz tiska izaći u prosincu 2020. Književna nagrada “Albatros” utemeljena je s ciljem afirmacije novih djela i novih imena u hrvatskoj književnosti, a sastoji se od novčane nagrade u iznosu od 5.000,00 kn, diplome i tiskanja nagrađene knjige.

Tko može dobiti “Albatrosa” i koji su uvjeti?

U obzir za nagradu dolaze rukopisi: roman, dramski tekst ili zbirka kratkih priča, priče ili pjesme za djecu, pjesme, priče ili roman zavičajne tematike s područja Grada Velike Gorice ili Zagrebačke županije.

Pravo sudjelovanja imaju građani Republike Hrvatske i dijaspore koji pišu na hrvatskom jeziku i njegovim narječjima. Natječaj je namijenjen mladim ili neafirmiranim piscima koji nisu članovi strukovnih književnih udruga (Društva hrvatskih književnika i sl.). Rukopis ne smije biti objavljen, treba imati najmanje 50, a najviše 150 kartica i dostavlja se u 3 isprintana primjerka. Priložiti tekst u wordu, na cd-u. Uz ruk opis treba dostaviti životopis s podacima o autoru (adresa – prebivalište, telefon/mobitel, e-mail). O dodjeli Nagrade odlučuje prosudbeni odbor koji imenuje organizator.

Šaljite na adresu…

Rezultati Natječaja bit će objavljeni do 12. listopada 2020. godine na www.pouvg.hr, a rukopise možete poslati na adresu: Pučko otvoreno učilište Velika Gorica (za Književni natječaj “Albatros”), Zagrebačka 37, 10410 Velika Gorica. Rok za predaju rukopisa je 17. lipnja 2020. godine.