Home Zanimljivosti Osnovnoškolci iz Pokupskog učili o važnosti recikliranja stvarajući ukrasne predmete

Osnovnoškolci iz Pokupskog učili o važnosti recikliranja stvarajući ukrasne predmete

Cilj projekta bio je educirati osnovnoškolsku djecu o važnosti i različitim načinima recikliranja otpada

PODIJELITE

U Pokupskom su u okviru projekta ‘Kad se male ruke služe, otpad nestati može’ realizirane tri radionice za djecu posvećene kreativnom recikliranju. Posljednja je završila prije nekoliko dana.

Organizirale su se u Osnovnoj školi Pokupsko, a sudjelovali su učenici od 1. do 4. razreda koji su uz pomoć svojih učitelja pretvarali otpad u ukrasne i uporabne predmete. Neki od predmeta koje su stvarali su košarice od starog papira, božićne lanterne od starih staklenki te izrada ukrasa za bor od stare plastike.

Otpad prikupili, a čepove sačuvali

Svakoj radionici prethodila je akcija prikupljanja otpada s kojim se radilo na toj radionici. Važno je napomenuti i da su čepove s boca odvojili s obzirom na to da učenici već tri godine marljivo skupljaju plastične čepove za pomoć djeci oboljelih od leukemije i limfoma u sklopu akcije ‘Plastičnim čepovima do skupih lijekova’. Dio otpada koji su prikupili izvagan je i deponiran na općinsko reciklažno dvorište, a od ostataka su stvoreni novi ukrasni predmeti.

Cilj projekta bio je educirati osnovnoškolsku djecu o važnosti i različitim načinima recikliranja otpada. Realizacija je ostvarena u suradnji s Klubom žena Pokupsko.

Nagrađeni izletom u Park prirode Žumberak

Učenici koji su sudjelovali bili su nagrađeni i izletom u Park prirode Žumberak – Samoborskko gorje gdje su upoznali vrijednost očuvanja prirode. Svaki učenik je također dobio i majicu koje krasi maskota projekta, a koju je nacrtala Lea Sučec, učenica 3. razreda Osnovne škole Pokupsko.