Home Gospodarstvo Osigurana su sredstva za energetsku obnovu 10 tisuća kuća

Osigurana su sredstva za energetsku obnovu 10 tisuća kuća

PODIJELITE

S obzirom na visoke cijene energenata i cijene grijanja uopće, mnogi su odlučili ivestirati u energetsku obnovu svojih obiteljskih kuća. Od sada zainteresirani građani mogu očekivati financijsku pomoć države, a više informacija mogu dobiti večeras u Pučkom otvorenom učilištu. Naime, u 18:30 sati počinje tribina za građane na kojoj će biti predstavljen program energetske obnove obiteljskih kuća. O tome i ostalim projektima energetske učinkovitosti i zaštite okoliša govorit će ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović i Sven Müller, direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

U sklopu programa energetske obnove obiteljskih kuća otvoren je javni poziv na koji se ove godine po pojednostavljenoj proceduri mogu javiti građani. Osigurana su sredstva za obnovu 10.000 kuća.

KUĆA MORA BITI ZAKONITO IZGRAĐENA

Pod pojmom “obiteljska kuća” smatra se zgrada u kojoj je više od 50% bruto podne površine namijenjeno za stanovanje te zadovoljava jedan od dva navedena uvjeta: da ima najviše tri stambene jedinice ili da ima građevinsku bruto površinu manju ili jednaku 600 m2. Na natječaj se mogu javiti isključivo vlasnici zakonito izgrađene kuće.