Home Izdvojeno Orle dobiva vrtić! Osiguravaju se mjesta i za djecu iz Ribnice, Čiča,...

Orle dobiva vrtić! Osiguravaju se mjesta i za djecu iz Ribnice, Čiča, Čičke Poljane..

Evo do kad bi vrtić trebao biti izgrađen

PODIJELITE

Orle dobiva vrtić! Ove srijede 13.03., predstavnici Općine Orle potpisali su i prisustvovali svečanoj dodjeli ugovora za Poziv „Izgradnja, dogradnja, rekonstrukcija i opremanje predškolskih ustanova, drugi Poziv“ iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021. – 2026..

Ovim pozivom je Općini Orle osigurano 907.825,00 eura za izgradnju dječjeg vrtića. Provedba projekta trajat će od 01.05.2024 do 01.05.2026. godine. Ovim projektom, odnosno izgradnjom dječjeg vrtića u općini Orle osigurati će se kapaciteti za 84 djece jasličke i vrtićke dobi.

Načelniku Općine Orle, Ugovor su svečano uručili premijer Republike Hrvatske mr.sc. Andrej Plenković, ministar znanosti i obrazovanja prof.dr.sc. Radovan Fuchs i g. Dragan Jelić, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije.

Podsjetimo, pročelnica Upravnog odjela za predškolski odgoj, školstvo i društvene djelatnosti, Lana Krunić Lukinić istaknula je kako se u gradu radi na nizu projekata kojima se žele proširiti vrtićki kapaciteti. Novos je svakako i partnerstvo s Općinom Orle. “Prije godinu dana smo potpisali partnerstvo s Općinom Orle koji su se prijavili za osnivanje vrtića na području Općine. Sredstva su dobili, uskoro će biti potpisan ugovor i to će biti područni vrtić u koji će moći ići djeca iz Ribnice, Čiča i Čičke Poljane i drugih mjesta”, izjavila je Krunić Lukinić.