Home Izdvojeno Orkestar Bobana Markovića večeras otvara 10. Velikogorički Brass festival

Orkestar Bobana Markovića večeras otvara 10. Velikogorički Brass festival

PODIJELITE
Foto: Facebook/Boban Marković Orkestar

Večeras u 19,30 sati u Parku dr. Franje Tuđmana Orkestar Bobana Markovića otvorit će 10. Velikogorički brass festival. Riječ je o romskom trubačkom orkestru kojeg mnogi smatraju najboljim u Srbiji. Voditelj orkestra Boban Marković nositelj je brojnih nagrada poput ‘ Maestro trube’ i ‘Prva truba Guče’, a magazin ‘Songlines’ proglasio ga je najboljim trubačem na svijetu. Svečani program otvaranja Festivala vodit će popularni dvojac Doris Pinčić Rogoznica i Robert Kurbaša. Ulaz je besplatan.

Francuski sastav Les Trompettes de Lyon iz Francuske nastupit će u petak u 20 sati, također u Parku dr. Franje Tuđmana, a u nedjelju od 20 sati publika će moći uživati u nastupu zagrebačkog sastava B’sFUNstellation uz trubačku sekciju Jazz orkestra HRT-a u Atriju bivše Galerije Kordić, Šetalište Franje Lučića.

-S obzirom da smo često dobivali upite kada će doći orkestar Bobana Markovića, evo za 10. obljetnicu mislim da treba ispuniti želju slušateljstvu. Francuski ansambl Les Trompettes de Lyon nastupio je prije dvije godine i imao stajaće ovacije pa opet ispunjavamo želju publici.- rekao je Tomislav Špoljar, umjetnički ravnatelj festivala.

Pokroviteljica 10. Velikogoričkog brass festivala je predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović.