Home Izdvojeno Organizatori se uzdaju u vrijeme – počele pripreme za 3. Snježni spust...

Organizatori se uzdaju u vrijeme – počele pripreme za 3. Snježni spust u Ogulincu

PODIJELITE
Foto: Kronike Velike Gorice/Arhiva

Prvi ovogodišnji snježni prekrivač znak je da pripreme za 3. Snježni spust u Ogulincu mogu početi. Prošle godine, podsjetimo, natjecanje nije održano zbog nedostatka snijega, ali organizatori se nadaju da ove godine tako neće biti. Svjesni su da ovise o vremenu i da na njega ne mogu utjecati, no puni nadanja počeli su s pripremama. Startni brojevi su otiskani na prsluke, a sa zagrebačkim skijaškim savezom dogovaraju posudbu pravih zastavica za 10-ak vrata koliko će ih biti postavljeno na slalomskoj stazi.

– Mi smo se kao klinci tu sanjkali. Ljudi ovdje nisu ni znali da Ogulinec ima brdo. Htio sam da to oživi pa organiziramo Snježni spust – otkrio nam je Danijel Rožić, predsjednik Udruge ”Moj Buševec”.

snjezni-spust-3.jpg
Foto: Kronike Velike Gorice/Arhiva

Između sanjkaškog i skijaškog natjecanja za najmlađe organizirat će se i natjecanje za njihove roditelje.

Organizatori iz Udruge ”Moj Buševec” u kontaktu su s Janicom Kostelić. – Danas poslijepodne ćemo s njom razgovarati. Pokušat ćemo organizirati da dođe u Ogulinec na Snježni spust, a pozvat ćemo i Ivicu. Oni su sada češće u Hrvatskoj pa možda i dođu – rekao nam je Danijel Rožić, predsjednik Udruge ”Moj Buševec”.

Kada će se točno održati natjecanje, još nije poznato, no čim padne malo više snijega, organizatori će odrediti datum.