Home Izdvojeno OPET PRVI Gorički Lidl i KZP ostvaruju najveće prihode u Zagrebačkoj županiji

OPET PRVI Gorički Lidl i KZP ostvaruju najveće prihode u Zagrebačkoj županiji

Prema najnovijem izvješću FINE Velika Gorica ponovo je među top 20 po ukupnom prihodu i neto dobiti poduzetnika

PODIJELITE
Foto: Ilustracija

Blizina grada Zagreba napokon postaje prednost! Velika Gorica grad je koji ne živi od turizma, nemamo tu ni neke velike industrije, pa ni poljoprivrede, zato smo sve svoje karte stavili na ono što smo dugo godina gledali kao manjkavost, a to je blizina velikog grada. Upravo je blizina Zagreba i Zračne luke omogućila Velikoj Gorici da raste u jednom drugom smjeru i otvori se novim i poželjnim investicijama. Investitori su u posljednjih par godina mahom Goricu otkrili kao mjesto pogodno za gradnju, poslovanje i opremanje, jer osim što je Grad ubrzao procese i papirologiju, nigdje nećete naći tako povoljan prostor, veliko zemljište, dovoljno udaljeno, a opet dovoljno blizu i Gradu Zagrebu i Velikoj Gorici.  Osim toga, odlična prometna povezanost, izgradnja obilaznice, ali i sve više širenje ali i povezivanje sa Zagrebom sigurno su aduti na koje investitori nisu ostali ravnodušni. Sad napokon možemo reći da nije da samo Goričani putuju na posao u Zagreb, bome dolaze radnici iz svih krajeva Zagreba i okolice na radno mjesto u srce Turopolja.

Stigli Lidl, Pošta, Atlantic, sprema se i HAVC…

Spomenimo samo kako je u zadnjih par godina ovdje stigao Lidl, nedavno i Hrvatska pošta, svoj distribucijski centar otvorila je i Atlantic grupa, a najavljuju se i novi investitori, posjetila nas je kineska delegacija zainteresirana za nogometni stadion i kamp, HAVC želi kod aerodroma izgraditi veliki filmski studio za inozemne produkcije…. U Gorici investitore čekaju dvije velike radne zone- u Vukovinskom polju i Raktiovcu za koje interes neprekidno iskazuju novi investitori.  Izgleda da je Gorica našla svoju nišu, grad je to koji je pogodan za investicije i ulaganja i koji će se, vjerujemo u tom smjeru širiti dalje.

Atlantic Grupa u prosteore u Radnoj zoni uselila je ove goidne

Lidl ostvario najveći prohod, najveći izvoznik je Kontrola zračne plovidbe

Zato ne iznenađuje najnovije istraživanje FINE o prihodima poduzetnika u 2018. U Zagrebačkoj županiji najveće prihode i dobit ostvario je LIDL HRVATSKA d.o.o. iz Velike Gorice, a najveći izvoznik je HRVATSKA KONTROLA ZRAČNE PLOVIDBE, također u Velikoj Gorici. Po visini ostvarenih prihoda izdvajaju se još PIK VRBOVEC – MESNA INDUSTRIJA,  iz Vrbovca i MEDICAL INTERTRADE  iz Svete Nedelje.

Prema ukupnim prihodima poduzetnika u 2018., Zagrebačka županija je na drugom mjestu, odmah iza grada Zagreba s najvećim neto dobitima poduzetnika u Velikoj Gorici Samboru i Svetoj Nedjelji. Prema broju zaposlenih Zagrebačka županija je na četvrtom mjestu, a prema broju poduzetnika na petom mjestu u Republici Hrvatskoj.

Proivodne hale i pogoni u velikoj Gorici otvaraju se u dvije poduzetničke zone

Prihod od poduzetništva u Županiji veći za 10 posto u odnosu na lani

U FINI-nom izvješću stoji kako je u 2018. godini poslovalo 8589 poduzetnika sa 60 182 radnika, što je u odnosu na prethodnu godinu rast broja zaposlenih za 6,3 posto. Ostvaren je ukupan prihod u iznosu od 54 milijarde kuna, što je 10,6 posto više u odnosu na prihod iz 2017. godine. Prosječna mjesečna neto plaća iznosila je 5646 kuna odnosno 4,2 posto više u odnosu na prethodnu godinu. U odnosu na poduzetnike u drugim županijama prema ostvarenom ukupnom prihodu poduzetnici Zagrebačke županije su na drugom mjestu, dok su na trećem mjestu prema produktivnosti rada mjerenom neto dobiti po zaposlenom i prema produktivnosti rada mjerenom ukupnim prihodom po zaposlenom.