Home Izdvojeno Opasnost u Dubrancu: Potpornim zidom spašavaju groblje i kuću ispod klizišta

Opasnost u Dubrancu: Potpornim zidom spašavaju groblje i kuću ispod klizišta

PODIJELITE

U tijeku je sanacija velikog klizišta u Dubrancu ispod župne crkve i mjesnog groblja. Teren je nakon velikih količina kiša toliko uništen da više nije bilo moguće pristupiti novom dijelu groblja, kao i području na kojem se planira izgraditi mrtvačnica. Gradnjom potpornog zida, osim groblja spasit će se i obližnja kuća.

– Riječ je o teškom i zahtjevnom projektu čiji radovi stoje nešto manje od milijun kuna. Obzirom da je iza nas bila teška godina s puno kiše i vlage, radove je bilo teško izvesti. Čestitam izvođaču i nadzoru koji su uspjeli napraviti jedan kvalitetan i vrijedan posao – s terena je poručio gradonačelnik Dražen Barišić.

dubranec1

OSAM KLIZIŠTA U DUBRANCU

Predsjednik Mjesnog odbora Ivan Kušević ističe kako je klizište kod mjesnog groblja samo jedno od osam klizišta na području Dubranca.

akcija_skolarac2

– Ovo je tek treće klizište po veličini, ali sad se pokazalo da je jedno od najzahtjevnijih jer je na takvom položaju uz crkvu i groblje, ali vidimo da bi njegova sanacija mogla biti vrhunska – naglasio je Kušević.

U sanaciji ostalih klizišta gradonačelnik očekuje pomoć Županije i države jer u pitanju su vrlo složeni i skupi građevinski zahvati.

– Ta klizišta će biti vrlo zahtjevna i teška gradilišta koja neće donijeti novu kvalitetu već samo ustabiliti već postojeće cestovne koridore – napomenuo je Barišić.

dubranec2