Home Zanimljivosti Oni su možda samo dio vašeg života, ali vi ste njima cijeli...

Oni su možda samo dio vašeg života, ali vi ste njima cijeli život

PODIJELITE

U Skloništu za životinje u Sisku subotom se čuje veseli lavež pasa. Subota je dan koji čekaju cijeli tjedan, jer tada se otvaraju vrata boksova i oni izlaze van, piše Večernji.

Subotom u Sklonište dolaze volonteri koji provode vrijeme s napuštenim psima. No, u vremenu koje im je na raspolaganju volonteri ne stignu pružiti svakom psu dovoljno nade i snage da ne odustanu. Psi se i dalje nadaju kako će se vrata boksa jednom zauvijek zatvoriti za njima i kako će sa svojim ljudima otići u novi dom. Zato su rastanci najteži, jer njuškice tužnim pogledima gledaju kako ih ostavljaju i odlaze.

– I danas su nas čekali i dočekali. Došli smo uroniti u more njihovih emocija, želja, iščekivanja, ljubavi i nadanja. Svaka subota pripada njima. Pripada njihovim pričama koje nitko ne čuje, njihovim životima koje zapravo ne žive, njihovim srcima što kucaju najtužnije i najglasnije. Možda ih netko čuje – rekla za je Večernji jedna od volonterki koja ih posjećuje subotama.

6d94c2394f3a90d207e3e816df52698f Večernji pas1

Ako psima možete pružiti makar privremeni dom, ili ih želite udomiti, nazovite velikogoričku Udrugu 60+, 091/92-37-969, ili Sklonište, 044/527-718.