Home Izdvojeno OK Gorica u napetoj utakmici pobijedila OK Nedelišće

OK Gorica u napetoj utakmici pobijedila OK Nedelišće

PODIJELITE
Foto: OK Gorica

Odbojkaški klub Gorica pobijedio je Odbojkaški klub Nedelišće rezultatom 3:0 (25:21, 28:26, 32:30) te se kući vratili s tri nova boda s utakmice 15. kola 2. nacionalne odbojkaške lige – centar.

Nakon neočekivanog poraza od Mladosti, gorički odbojkaši su iskoristili dva tjedna pauze za ispravljanje pogrešaka. U prvom setu oba su se srednja blokera istakla jakim i neugodnim servisima. – Iako konačan rezultat u prvom setu sugerira napetu i neizvjesnu borbu, Goričani relativno lagano dolaze do 25 poena – poručuju iz kluba.

Nastavak utakmice bio je dramatičan. Domaćini su u drugom setu bili odlučniji. – Kako je iskoristio oba time-outa, trener Šulc, kod rezultata 23:18 za domaćina, oblači dres i manirom velikog osvajača ulazi u igru umjesto Rukavine. U tom trenutku nebo se spojilo sa zemljom. Na servis dolazi Vukić i neugodnim servisima stvara ogromne probleme domaćinu. Vukićevi servisi i blokovi Dumbovića, Skorina i Šulca tope prednost domaćina, koji u napetoj završnici gube praktično dobiveni set – ispričali su iz kluba.

Treći set bio je repriza drugog kada je kod rezultata 24:19 za domaćine Šulc ušao u igru te pomogao Goričanima da dođu do pobjede u napetoj završnici. – Čestitao bih svojoj momčadi na zasluženoj pobjedi. Bilo se teško oporaviti nakon poraza od Mladosti, no danas se pokazalo kako smo dobro iskoristili ova dva tjedna za ispravljanje pogrešaka iz te utakmice. Danas sam bio prisiljen i ja zaigrati zbog izostanka velikog broja starijih igrača, a nisam želio na naše juniore stavljati nepotreban pritisak. Pred nama su još tri prvenstvene utakmice, od kojih dvije igramo doma, te u njima želimo donijeti radost našim navijačima – poučio je trener Ivan Šulc nakon utakmice.