Home Gospodarstvo Održana svečana sjednica povodom Dana Zagrebačke županije

Održana svečana sjednica povodom Dana Zagrebačke županije

PODIJELITE
Foto: Zagrebačka županija

Svečana sjednica Županijske skupštine Zagrebačke županije povodom obilježavanja Dana županije održana je u hotelu International u Zagrebu u prisutnosti više od 300 uzvanika.

Sjednici su prisustvovali predsjednik Hrvatskog sabora akademik Željko Reiner, izaslanik i posebni savjetnik predsjednice Republike Hrvatske Mato Granić, zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Vesna Kusin, predsjednik Skupštine Grada Zagreba Andrija Mikulić te mnogi drugi uzvanici i prijatelji Zagrebačke županije među kojima su i velikogorički gradonačelnik Dražen Barišić te gradski oporbeni vijećnik Goran Beus Richembergh (HNS).dan zagrebačke županije 2Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić naglasio je kako je Zagrebačka županija jedna od gospodarski najstabilnijih županija Hrvatskoj. -Prema broju poduzetnika smo na četvrtom mjestu, porasle su investicije za 18,2%, pa je dugotrajna imovina poduzetnika s područja Zagrebačke županije vrjednija 6% u odnosu na 2014. godinu.- rekao je Kožić.

Župan je zadovoljan jačanjem turizma na području županije koja je u prvih šest mjeseci ove godine zabilježila čak 43 posto više turističkih noćenja u odnosu na isto razdoblje lani. -Na našem području gradi se i novi putnički terminal Međunarodne zračne luke Zagreb, investicija vrijedna 243 milijuna eura. Razvoj Međunarodne luke Zagreb od velikog je značaja za privlačenje kako novih investicija i gospodarskih subjekata, tako i sve većeg broja turista koji posjećuju Hrvatsku.-rekao je.

Zagrebačka županija je jedna od tri županije, uz Grad Zagreb, koja više uplaćuje u državni proračun nego što iz njega dobiva.dan zagrebačke županije 3Na svečanoj sjednici podijeljena su javna priznanja Zagrebačke županije. Povelja Zagrebačke županije dodijeljena je Vatrogasnoj zajednici Zagrebačke županije, Pčelarskoj udruzi „Lipa“ Jastrebarsko 1990, Mješovitom pjevačkom zboru Kulturno umjetničkog društva „Ban Josip Jelačić“, Udruzi Ivana Perkovca, paraolimpijki Mariji Horvačić i Obrtu za prijevoz i usluge Vlahovac.

Nagrada Zagrebačke županije za doprinos ugledu i promociji Zagrebačke županije u zemlji i svijetu dodijeljena je poduzeću ŽE-MA d.o.o. koje već 20 godina uspješno posluje na domaćem i inozemnom tržištu, karate reprezentativki Ani Lenard koja je četiri puta proglašavana najboljom sportašicom Zagrebačke županije, te poduzeću za proizvodnju predmeta iz plastičnih masa Ivanićplast d.o.o.

Nagradu Zagrebačke županije za iznimna dostignuća u proteklom jednogodišnjem razdoblju dobio je učenik trećeg razreda Srednje škole Dugo Selo Marko Miroslav Bača koji je u 2015. godini osvojio prvo mjesto na Županijskom natjecanju iz Osnova i mjerenja u elektrotehnici.dan zagrebačke županije 4Zahvalnica predsjednika Županijske skupštine dodijeljena je Janu Flegaru iz Taekwondo kluba Bistra za naročita postignuća i doprinos u području sporta i Josipi Gvozdanić, studentici pjevanja iz Kravarskog, za doprinos kulturnoj i društvenoj promociji Zagrebačke županije.

Zahvalnica župana dodijeljena je Marijanu Lukšiću, predsjedniku Lovačke udruge „Srna“ iz Samobora, za naročita postignuća i doprinos na područjima iz samoupravnog djelokruga Zagrebačke županije i Svetlani Lukić, voditeljici i koreografkinji Baletnog studija Jastrebarsko, za djelovanje na kulturnoj i društvenoj promociji Zagrebačke županije.

Foto: Zagrebačka županija