Home Sport Odbojkaški klub Gorica novom pobjedom stigao pred vrata prve lige

Odbojkaški klub Gorica novom pobjedom stigao pred vrata prve lige

PODIJELITE
Foto: OK Gorica

Odbojkaški klub Gorica u gostima je, u derbiju 17. kola 2. nacionalne odbojkaške lige – centar, pobijedio Odbojkaški klub Daruvar te s nova tri boda došao na korak do osvajanja prvog mjesta na tablici. Gorički odbojkaši pobijedili su rezultatom 3:0 (25:20, 25:13, 25:14).

Prvi set bio je najnapetiji dio utakmice. Domaćini su iskoristili nekoliko pogrešaka Goričana uzrokovanih neuigranošću nove postave, no Goričani se ubrzo prilagođavaju novim okolnostima.  Polovicom prvog seta u igru ulazi Šulc umjesto Huljeva i od tada Goričani stvaraju prednost koju Daruvarčani do kraja seta ne uspijevaju dostići.

Drugi i treći set bili su gotovo identični što se tiče igre i konačnog rezultata. Serije servisa Rukavine i Humskog nisu dopuštale domaćinima da se rezultatski približe Goričanima. Odličnu formu gostujućeg servisa začinio je Dumbović s par as servisa. Gotovo bez pogreške u napadu odigrali su Skorin, Bičvić i Šulc. Iako izmijenjena, blokerska linija je dobro odradila svoj posao i nekoliko puta atraktivno zaustavila napade domaćina. Igru vrijednu prvog mjesta na tablici upotpunio je odličnom igrom u obrani libero Burčul.

– Iznimno sam zadovoljan našim današnjim nastupom. U utakmicu smo krenuli pomalo oprezno jer smo znali što nam ta utakmica znači, no već smo sredinom prvog seta prešli u vodstvo, brzo napravili razliku i sigurno set priveli kraju. U druga dva seta bili smo iznimno uvjerljivi. Pohvalio bi sve igrače na stvarno konstantno dobroj igri i atmosferi koja protivniku gotovo da i nije ostavljala šansu za razvijanjem vlastite igre. Ako već moram izdvajati, pohvalio bi našeg srednjaka Filipa Dumbovića koji je, uz standardne odlične blokove, ovaj puta bio nezaustavljiv i u napadu – rekao je Šulc.

Ovom pobjedom Goričani su ponovo  stigli pred vrata prve lige. Prošle sezone odustali su od nastupa u Prvoj ligi, iako su ostvarili najbolji rezultat u klupskoj povijesti, zbog nemogućnosti financiranja troškova natjecanja.