Home Izdvojeno Odbačene predmete pokupili s odlagališta i otvorili izložbu!

Odbačene predmete pokupili s odlagališta i otvorili izložbu!

PODIJELITE

Da otpad nije smeće, te da se odbačene stvari mogu ponovo staviti u funkciju svjedoči izložba radova zagrebačke Udruge EKO Tila koju možete posjetiti do 21. studenog u predvorju velikogoričke Gradske uprave. Članovi te Uduge za ekologiju, zaštitu okoliša, prirode i zdravlja restaurirali su različite odbačene predmete i dali im novi šarm.

izlozba2

Stari lonci, plastične boce, pletene košare, drvene daske, stolice, stare kuhače, „šeflje”, danas sjaje novim, dopadljivim sjajem i mogu biti lijep ukras svakome domu. Uz to, na ovaj se način može i znatno smanjiti količina odbačenih predmeta u našem okolišu. Pritom se potiče kreativnost i stvaralaštvo, te korisno oblikuje slobodno vrijeme.

Kroz različite kreativne tehnike potiče se i promišljanje te razvoj fine motorike, a što pridonosi stvaranju novih korisnih i ukrasnih predmeta ručne obrade.

izlozba

aa– Planet Zemlja nažalost (pre)brzo doživljava brze promjene, jer je čovjek promijenio izgled Zemlje više od bilo koje druge vrste u povijesti planeta – a tempo tih promjena nastavlja rasti. Stoga valja odmah brzo i temeljito mijenjati odnos prema okolišu u svim područjima, pa i prema odbačenim stvarima koje se mogu još dugo koristiti. Nastojimo educirati sve koji posjećuju naše ekološke radionice, pritom ističući da je čovjek (kao i svaka druga vrsta na planetu) ovisan o zdravlju ekosustava. Na kraju, svima bi trebalo biti jasno – poštovanje prirode bit će nagrađeno. Stoga pozivamo svakoga na djelovanje za veću zaštitu okoliša – izjavila je predsjednica Udruge Duška Gregurek.

Iz „Tile“ već dugi niz godina nastoje podići ekološku svijest i stupanj odgovornosti građana prema otpadu, što i potvrđuju na svojim likovnim radionicama.