Home FRIK IZ KVARTA Od Pučkog otvorenog učilišta „Motociklom do Zanzibara“

Od Pučkog otvorenog učilišta „Motociklom do Zanzibara“

PODIJELITE

Multimedijsko predavanje „Motociklom do Zanzibara“, sutra će u Velikoj Gorici pratiti prvu polovicu drugog velikog afričkog putovanja Maje Tanasovski i Davora Rostuhara – 10000 kilometara od Zagreba do Zanzibara. Putem su istraživali i dokumentirali malo poznate kulture, običaje, arheološke lokalitete te izvještavali o tome za hrvatske medije kroz fotografije, tekstove i video.

zanzibar1

PROJEKT AFRIKA AKTIVA

Ovoga puta  svom su putovanju dodali i humanitarnu dimenziju. Osmislili su projekt Afrika Aktiva, kojem je svrha u svakoj zemlji proučiti jedan afrički problem, izabrati jednu organizaciju koja se na uspješan i zanimljiv način bavi rješavanjem tog problema, ispričati njihovu priču te podržati ih donacijama koje su prikupili u Hrvatskoj. U četiri mjeseca Maja i Davor su istražili i upoznali neke od najfascinantnijih afričkih kultura, mjesta i običaja: Egipat – Bijela pustinja, Sudan – piramide, Karthum, Etiopija – Lalibela, crkve isklesane u stijenama, festival Timkata, plemena doline rijeke Omo, Kenija – zloglasna cesta Moyale, Tanzanija – Kilimandžaro, Nacionalni park Serengeti, Zanzibar – tropske plaže, samo su neka od njihovih putovanja.

Predavanje će održati Davor Rostuhar, sutra 17.prosinca, u vijećnici Pučkog otvorenog učilišta Velika Gorica od 19 sati.