Home Izdvojeno Od danas kreće isplata 1000 kuna za srednjoškolce

Od danas kreće isplata 1000 kuna za srednjoškolce

Kako zahtjevi budu obrađeni tom dinamikom će ići i isplate

PODIJELITE
Foto: Ilustracija

Gradonačelnik Dražen Barišić najavio je da će danas biti isplaćeno po tisuću kuna za prvih sto goričkih srednjoškolaca za pomoć pri nabavci potrebnih stvari za školu.

Za jednokratnu novčanu pomoć do sada je pristiglo 1500 zahtjeva. Što se tiče isplate ostalih zahtjeva, one biti biti izvršene čim isti budu obrađeni. “Kako zahtjevi budu obrađeni tom dinamikom će ići i isplate. Svim učenicima želim uspješno školovanje.”, zaključuje Barišić.

Podsjećamo, da biste primili novčanu pomoć potrebno je podnijeti Zahtjev za ostvarivanje prava na isplatu novčane naknade. Svrha ove isplate je nabava udžbenika i ostalih obrazovnih materijala potrebnih za pohađanje srednje škole.

Uvjeti za novčanu naknadu su:

  • moraju biti redovni učenici srednje škole
  • imati prebivalište na području Grada Velike Gorice
  • u trenutku predaje Zahtjeva nisu primatelji stipendije ili ostalih naknada koje se financiraju iz javnih izvora (gradskih, županijskih ili državnih)

Zahtjev za ostvarivanje prava na isplatu novčane naknade Upravnom odjelu za predškolski odgoj, školstvo i šport podnose učenici samostalno, a za malodobne učenike njihovi roditelji ili skrbnici.

Zahtjevi s dokazima se podnose isključivo elektroničkom poštom na adresu: stipendije@gorica.hr