Home Gospodarstvo Obnovite tradicijsku graditeljsku baštinu uz sufinanciranje do 50 tisuća kuna

Obnovite tradicijsku graditeljsku baštinu uz sufinanciranje do 50 tisuća kuna

Ugovorena sredstva Grad će isplatiti korisniku nakon završetka radova

PODIJELITE
Foto: Ilustracija / Arhiva

Područje Velike Gorice i okolnih mjesta iznimno je bogato tradicijskom graditeljskom baštinom koja u mnogim dijelovima već počinje propadati. Jedan od razloga takvih situacija je i manjak financijskih sredstava.

Zbog toga, za sve voljne i zainteresirane je Grad Velika Gorica raspisao Javni poziv za dodjelu bespovratnih financijskih potpora iz gradskog proračuna za obnovu tradicijske graditeljske baštine Turopolja. Ovim pozivom pozivaju vlasnike, suvlasnike ili korisnike tradicijskih objekata na području Grada Velike Gorice da podnesu prijave za dodjelu financijske potpore iz gradskog proračuna za obnovu tradicijske graditeljske baštine Turopolja.

Sufinanciranje obnove ide iz gradskog proračuna i to u maksimalnom iznosu do 50% od traženog iznosa, a najviše 50 tisuća kuna. Troškovi unutarnjeg uređenja objekata koji služe isključivo za stanovanje su neprihvatljivi troškovi te se za njih neće odobravati financijske potpore. Ujedno, prijaviti se mogu jedino osobe koje nemaju evidentirana dugovanja prema Gradu.

Da bi se zainteresiranima dodijelila potpora, potrebno je podnijeti dokumentaciju. Popis potrebne dokumentacije možete pronaći na stranicama grada OVDJE.

Nakon završetka radova, a najkasnije do 30.studenog ove godine korisnik sredstava je dužan podnijeti Izvješće o izvedenim radovima koje sadrži okončanu situaciju i/ili preslike računa iz koje je vidljivo da je ugovoreni projekt završen. Ugovorena sredstva za sufinanciranje radova Grad će isplatiti korisniku u roku od 30 dana od dana prihvaćanja Izvješća o izvedenim radovima, dakle, nakon već provedene renovacije i obnove.