Home Izdvojeno U OBILASKU Provjerili smo kako teku radovi na gradskom groblju u Kušancu

U OBILASKU Provjerili smo kako teku radovi na gradskom groblju u Kušancu

Unutarnji radovi na prostoriji za ispraćaj pokojnika su pri kraju, radi se i vani, a prve odarnice trebale bi biti gotove do ljeta

PODIJELITE

Rade strojevi na gradskom groblju u Kušancu gdje će do ljeta biti spremna mrtvačnica, odnosno jedan dio za ispraćaj pokojnika, takozvane odarnice, ali i uređen okoliš. “”Mi ćemo negdje do početka ljeta završiti sadašnju fazu izgradnje kako bi se u ovom objektu mogli obaviti ispraćaji. Bit će pripremljen i trg tako da će ispraćaji biti omogućeni i vani i unutra, uredit ćemo nekoliko odarnica i parkiralište”, govori gradonačelnik Dražen Barišić koji je obišao teren sa suradnicima kako bi se uvjerio u dinamiku radova.

A unutra su već pred završetkom građevinski, fasadarski radovi, postavljena je izolacija, vodovodna mreža, a pri kraju je i oborinska odvodnja, izvijestio je direktor VG Komunalca, Jurica Mihalj. Vrijednost radova na samom objektu za ispraćaj je oko 4,5 milijuna kuna bez PDV-a, a unutar će se, uz mrtvačnice za pokojnike, naći i uredi za zaposlenike kao i pripadajući sanitarni čvor kojeg će moći koristiti i građani.

Paralelno se širi i groblje, otvaraju se nova polja, a gradonačlenik najavljuje i dogradnju parkirališta uz glavnu cestu te biciklističkih staza, kako bi korisnici, uz osobne automobile, na groblje mogli doći i javnim prijevozom ili biciklom. U budućnosti će biti riješeno i pitanje napuštenih građevina ispred samog groblja, gdje je grad trenutno u postupku izvlaštenja, nakon čega će se stari objekti srušiti i otvoriti prostor za novu izgradnju i širenje.

“Molim naše sugrađane da se još malo strpe. Obećajem da ćemo, uz Mirogoj, imati jedno od najljepših i najuređenijih groblja u Hrvatskoj”, poručio je gradonačelnik.

Više pogledajte uskoro u video prilogu…

 

Foto galerija: